Κάτι το διαφορετικό μας πρόσφερε αυτό το Σαββατοκύριακο αφού οι «μεγάλοι» τα βρήκαν σκούρα και η επαρχία το γλέντησε. Καβάλα, Τρίπολη και Γιάννενα είχαν την τιμητική τους. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» εύκολα, ενώ ο Πανιώνιος συνέχισε την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές. Στα αξιοσημείωτα, η πετυχημένη δήλωση του Γιώργου Δώνη μετά το «χορταστικό» 2-2 του Ηρακλή με τον Ατρόμητο.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία να πάει με «αέρα» στο ντέρμπι. Ήταν λογικό και κάποια στιγμή θα γινόταν, αφού η τάση των πράσινων να παίρνουν τα παιχνίδια οριακά στο 2ο ημίχρονο είχε γίνει συνήθεια. Βέβαια, δεν το ήθελε και η τύχη αφού μετά το 1-1 δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες με Ρουκάβινα, Πετρόπουλο και Σαριέγκι. Η διαιτησία ήταν κακή και για τους δύο, δεν έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό και απέβαλε λανθασμένα τον Λαδάκη.

Στα Γιάννινα μια από τα ίδια. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε αλλά προβλημάτισε. Όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια, οι «ερυθρόλευκοι» μετά την επίτευξη του γκολ «κάθισαν» αγωνιστικά και έδωσαν δικαιώματα στους Ηπειρώτες να διεκδικήσουν και εν τέλει να πάρουν τον πόντο που άξιζαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη μεσαία γραμμή, ο Ντουντού είναι απροσδόκητα κακός, ενώ ο Μαρέσκα μετά τον τραυματισμό του είναι αλλαγμένος προς το χειρότερο, για τον Όσκαρ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Όσο καλή και να είναι η αμυντική γραμμή μιας ομάδας, όταν την εκθέτει το κέντρο θα γίνει η ζημιά.

Στην ΑΕΚ ισχύει το «ενός κακού μύρια έπονται…». Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ένωσης είναι ψυχολογικό. Οι παίκτες έχουν χάσει την αυτοπεποίθηση τους και η όλη κατάσταση στα διοικητικά τους έχει επηρεάσει. Σε όλο αυτό το σενάριο έχει προστεθεί και η γκίνια, αλλά και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος της. Πλέον, όλοι οι αντίπαλοι της έχουν αντιληφθεί ότι μπορούν να της κάνουν ζημιά και συνήθως τα καταφέρνουν. Για την Καβάλα τα έχουμε πει, ωστόσο έδειξε ότι μπορεί και με απουσίες να είναι το ίδιο καλή. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι έκανε λάθος με τον Παπακώστα.

Το ντέρμπι της Τούμπας ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αν και το τελικό αποτέλεσμα είναι «μαγική» εικόνα. Για τον ΠΑΟΚ όλα πήγαιναν καλά, ενώ για τον Άρη στραβά. Ωστόσο, ο «δικέφαλος» δείχνει να πιάνει τα περσινά στάνταρ μετά το νωθρό ξεκίνημα και ο Μουσλίμοβιτς επιτέλους «ξεμπούκωσε». Ωραίο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο παίζει ο Πανιώνιος και έχω την αίσθηση ότι θα συνεχίσει έτσι. Στα έξι τελευταία του παιχνίδια έχασε μόνο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με το ζόρι.

Στο Καυταντζόγλειο έγινε ένα όμορφο ματς με τέσσερα γκολ ανάμεσα στον Ηρακλη και τον Ατρόμητο. Το ερώτημα που τίθεται είναι για πόσο καιρό ακόμη σε αυτό το γήπεδο οι οπαδοί(κάφροι), θα περιφέρονται στον αγωνιστικό χώρο και θα χτυπάνε όποιον γουστάρουν. Πάλι καλά που δεν έγινε του Σηφάκη…Έχει δίκιο ο Δώνης για την ατάκα του «τα γ… ελληνικά γήπεδα». Όποιος ζει από κοντά την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου συμφωνεί μαζί του.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube