Αγωνιστική με ιδιαιτερότητες ήταν η συγκεκριμένη και όχι μόνο γιατί διεξήχθη μεσοβδόμαδα και ανήμερα των Φώτων... Στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ «ξύπνησε» και επιβεβαίωσε κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά τελευταία. Όταν μια ομάδα πηγαίνει σε ντέρμπι φαινομενικά καταδικασμένη παίρνει αποτέλεσμα. Βέβαια, για να συμβεί αυτό έπαιξε το ρόλο του και ο κάκιστος Ολυμπιακός, που πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τέλειος, αλλά διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα και πλέον έναν προπονητή που κάνει τα αυτονόητα…

Για τον Σκόκο είναι γνωστό ότι είναι από τους ποιοτικότερους ξένους στη χώρα μας. Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη σταθερότητας, αλλά κακά τα ψέματα, το κλίμα στη φετινή ΑΕΚ δεν βοηθάει τους παίκτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να κάνουν βήματα προόδου. Ο Μπάγεβιτς έστησε την ομάδα του σωστά και έτοιμη για να κάνει αυτά που μπορεί. Την εποχή που πολλοί τον στήνουν στον τοίχο, ας σκεφτούν ποιος θα τα πήγαινε καλύτερα, συνυπολογίζοντας όμως, όλες τις παραμέτρους στην ομάδα…Πάντως, η Ένωση δεν έχει στην παρούσα φάση τη πολυτέλεια να αφήνει στο «ψυγείο» παίκτες όπως ο Τζεμπούρ, κάτι που έγινε αντιληπτό στο Καραϊσκάκη.

Στον Παναθηναϊκό τα καλύτερα ήρθαν μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη…Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση το «τριφύλλι» ζορίστηκε, αλλά απέδειξε για πολλοστή φορά φέτος ότι έχει τους παίκτες που θα το πάρουν από το «χέρι» στα δύσκολα. Όσο για τον Σισέ, τα έχουμε πει «ότι πληρώνεις παίρνεις…». Θετική και η επανεμφάνιση του Λέτο, που είναι παίκτης ψυχολογίας και χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι. Πλέον, το παιχνίδι στα «Πηγάδια» είναι οριακό και πιθανή νίκη θα σπρώξει ακόμη παραπάνω την ομάδα προς τον τίτλο.

Το αρνητικό της βραδιάς στο ΟΑΚΑ ήταν η συμπεριφορά προς τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Ο κόσμος έβγαλε μια δυσαρέσκεια και γιούχαρε έντονα τον παίκτη. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν ανέκαθεν απαιτητικοί, απλά πλέον δεν έχουν υπομονή, από ότι φαίνεται έχει εξαντληθεί. Κάτι, που οφείλετε στην ανομβρία τίτλων από το 1997 και έπειτα. Στην παρούσα φάση όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και δεν χρειάζεται να διαταράσσεται από τέτοιου είδους αποδοκιμασίες.

Για τον Ολυμπιακό η σημαντικότερη αιτία για αυτή την κακή εικόνα έχει όνομα: Ζίκο…Μερικές φορές δεν χρειάζεται να έχεις διπλώματα προπονητικής για να καταλάβεις ότι ο Λεντέσμα και ο Στολτίδης, ακόμη και ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι καλύτερα αμυντικά χαφ από τον Ντομί και τον Κατσικογιάννη. Όπως επίσης, ότι ο Ζαιρί έχει διαφορά κλάσης από τον Όσκαρ Γκονζάλες στα άκρα. Όλοι οι προπονητές έχουν εμμονές, απλά με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο Ολυμπιακός, δεν έχει την πολυτέλεια να ακυρώνει χωρίς λόγο τρεις και τέσσερις παίκτες. Όσο κι αν ακούγεται αυστηρό για τον Βραζιλιάνο, μάλλον κάνει καριέρα προπονητικής λόγω της μεγάλης του αξίας ως ποδοσφαιριστής…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube