Με τα χίλια ζόρια ήρθε η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Πιερικού και για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν καθάρισε ο Σισέ, ο Λέτο ο Καραγκούνης κι ο Κατσουράνης, αλλά ο Σίλβα Κλέιτον...Σε ένα παιχνίδι, που οι περισσότεροι λεγόμενοι αναπληρωματικοί, όχι μόνο δεν άρπαξαν την ευκαιρία, αλλά έμειναν μετεξεταστέοι. Πάντως, σε τέτοιου είδους παιχνίδια και με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας αυτό που μετράει και μένει, είναι η ουσία.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν το κατάλληλο για εξαγωγή συμπερασμάτων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η συγκεκριμένη ενδεκάδα δεν είχε εμφανιστεί άλλη φορά, με όσα αυτό συνεπάγεται. Από κει και πέρα, η αξιόμαχη ομάδα της Κατερίνης είδε το παιχνίδι σαν μια ευκαιρία, ένα «παράσημο», ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα της Β εθνικής.

Τι έμεινε λοιπόν από το χθεσινό ήρεμο απόγευμα στο ΟΑΚΑ; Τα δύο γκολ του Κλέιτον και η δικαίωση του Νίκου Νιόπλια, να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα με τα Γιάννενα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που μίλησε στον Νικόλα Πατέρα και έμεινε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός «ενεργός» στην ομάδα. Επανειλημμένα έχω εκφράσει μέσω της στήλης την άποψη μου για τον 25χρονο άσο και δεν περίμενα να βάλει αυτά δύο γκολ για να ασχοληθώ με την περίπτωση του...

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, λίγοι στην ομάδα ξέρουν τα μυστικά της μπάλας όσο αυτός. Το πρόβλημα αφορά τον άστατο χαρακτήρα του, αλλά όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Τεν Κάτε με τον Νιόπλια, ο Ολλανδός έβαζε πιο πάνω το «εγώ» του και «έκαιγε» με ευκολία τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, ενώ ο Έλληνας τεχνικός βάζει το καλό του συλλόγου. Όσον αφορά τον Κλέιτον, φυσικά και δεν “μάγεψε” χθες και αυτό θα ήταν εξωπραγματικό για έναν παίκτη που έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα εννέα μήνες! Ήταν μέτριος με αναλαμπές, αλλά καθοριστικός τη στιγμή που έπρεπε, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι σαν το ποδήλατο, αν το μάθεις δε το ξεχνάς...

Όσον αφορά κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές που πήραν ευκαιρίες, μάλλον δικαίωσαν τη μη χρησιμοποίηση τους στο βασικό σχήμα. Όχι τόσο για την εμφάνιση τους, αλλά για το πείσμα που έπρεπε να εμφανίσουν, ώστε να αποδείξουν ότι αδικούνται. Αναφέρομαι στον Γκαλίνοβιτς που στο γκολ βγήκε βόλτα, στον Δάρλα που παραμένει στάσιμος εδώ και χρόνια, αλλά και στον Πετρόπουλο, που όμως δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε. Μια κατηγορία μόνος του είναι ο Τζιόλης. Και μόνο το γεγονός ότι ο πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας έβγαλε ανακοίνωση για πάρτη του, θα έπρεπε να τον μεταμορφώσει αγωνιστικά και ο ίδιος να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube