Ο σούπερ σταρ της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, είναι ένας ποδοσφαιριστής, για τον οποίο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, οι οποίες όμως όλες είναι λίγο-πολύ σωστές. Είτε κάποιος τον χαρακτηρίσει παιχταρά είτε κάποιος άλλος εκνευριστικά αδιάφορο, θα έχει δίκιο.

Ο άνθρωπος των ντέρμπι με τα γκολ που σημείωσε απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έχει αποκτήσει μια λανθασμένη αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Ίσως σε αυτό να τον έχουν επηρεάσει όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ αλλά και η φιλοδοξία των μάνατζέρ του να τον δουν σε μια ομάδα, η οποία θα έχει περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που ναι μεν έχει άρτια τεχνική κατάρτιση και δεν μπορείς να τους πάρεις εύκολα την μπάλα από τα πόδια αλλά σπάνια θα βγει από τα μαρκαρίσματα να τη ζητήσει επίμονα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που θα φανεί στα τελευταία 25 μέτρα του γηπέδου αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν η τελική επιλογή του θα είναι η σωστή.

Σε τακτική είναι ίσως ο χειρότερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Στο «Καραϊσκάκη», ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναγκάστηκε να αλλάξει τρεις φορές το σύστημά του για να μπορέσει να βρει την σωστή του θέση, που θα δημιουργούσε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στην ομάδα. Χθες, κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Μπάγεβιτς δεν άλλαζε συστήματα αλλά θέσεις στον Αργεντινό, ο οποίος είτε αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης είτε στην κορυφή των κεντρικών χαφ, θεωρούσε το γήπεδο, δική του ιδιοκτησία, στην οποία θα μπορούσε να περιφέρεται όπου ο ίδιος ήθελε.

Άλλωστε οι δηλώσεις-καρφιά του Τζεμπούρ περί τακτικής δεν πιστεύω ότι είχαν αποδέκτη μόνο τον Μπάγεβιτς. Ο Σκόκο αποδιοργάνωνε πολλές από τις κόντρα επιθέσεις της ομάδας του, επειδή ανά πάσα στιγμή είχε και διαφορετική θέση στο γήπεδο. Αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δώσουν μάχη για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι, ας το σκεφτούν ξανά αν αξίζουν δυο ενέργειες σε πέντε ματς για να χαρακτηριστεί ένας παίκτης βαρόμετρο, σούπερ σταρ, υδραυλικός και όλα τα άλλα επίθετα που διαβάζουμε καθημερινά στα πρωτοσέλιδα…

Στην ΑΕΚ πάντως πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα απεμπλακούν από το "όλα κινούνται γύρω από τον Νάτσο" τόσο καλύτερο ποδόσφαιρο θα απολαύσουν οι φίλοι της...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube