Σε εξέλιξη είναι η 1η αγωνιστική στο Μουντιάλ και οι ομάδες δίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε δει σπουδαίο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα, αλλά αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Άλλωστε, οι εθνικές ομάδες χρειάζονται τον απαραίτητο χρόνο για να φορμαριστούν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες του τουρνουά.

Αναμφισβήτητα η καλύτερη εμφάνιση μέχρι τώρα ανήκει στη Γερμανία, που συνέτριψε την Αυστραλία. Δεν είναι το 4-0, αλλά η εικόνα της ομάδας του Λεβ, που έπαιξε ολοκληρωτικό και κάθετο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι έχει μαζευτεί πολύ ταλέντο σε αυτό το σύνολο, κάτι που έχει να συμβεί τουλάχιστον μια 20ετια στη συγκεκριμένη ομάδα. Το 1990 οι Γερμανοί πήραν το Μουντιάλ της Ιταλίας έχοντας μια σπουδαία ομάδα, όπου δέσποζαν οι Ματέους, Χέσλερ, Λιτμπάρσκι, Φέλερ, Κλίνσμαν, Μπρέμε, Κόλερ, Όλαφ Τον και Αουγκεντάλερ. Έκτοτε πέρασαν αρκετές φουρνιές αλλά καμία δεν πλησίασε το ταλέντο της, μέχρι τη τωρινή….

Ένα ακόμη στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από όσα είδαμε ήταν το πάθος των Ιταλών…Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο και περίεργο, οι κάτοχοι του προηγούμενου Μουντιάλ έκαναν στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με την Παραγουάη κατάθεση ψυχής. Είναι σίγουρο ότι ποιοτικά είναι ένα σκαλί πιο κάτω από το 2006, ενώ και η εμφάνιση τους δεν ήταν καλή. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει ότι έκαναν τα πάντα μέχρι το 93΄, πίεσαν, έτρεξαν, ισοφάρισαν και πάλεψαν σαν να έπαιζαν αγώνα νοκ άουτ, δίχως αύριο. Όλα αυτά στη πρεμιέρα ενός εύκολου ομίλου που πλαισιώνεται από τις Νέα Ζηλανδία και Σλοβακία, με την πρόκριση να είναι στο «τσεπάκι».

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία των δύο ομάδων. Οι Γερμανοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν ψηλά, αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει την Ιταλία όταν θα μπούμε στους αγώνες νοκ άουτ; Εγώ πάντως όχι! Αυτές οι δύο χώρες λοιπόν έχουν βρεθεί και στις 19 τελικές φάσεις που έχουν διεξαχθεί, με την «Νάσιοναλμάνσαφτ» να έχει τρεις κατακτήσεις και τη «Σκουάντρα Ατζούρα» τέσσερις. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Υ.Γ. Η παραγωγή και κάλυψη των αγώνων τηλεοπτικά είναι υψηλού επιπέδου, ενώ την παράσταση κλέβει το super slow motion. Όσον αφορά τώρα τις βουβουζέλες, ας σταματάνε τουλάχιστον όταν μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα, γιατί πρώτη φορά βλέπουμε ποδόσφαιρο χωρίς να ακούμε τη λέξη γκολ…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube