Ζούμε τη ροή ενός ΑΚΡΩΣ ΤΡΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥ Μουντιάλ!

Ενός Μουντιάλ όπου η Αλγερία και οι ΗΠΑ κρατούν στο «χ» την Αγγλία, το Μεξικό νικάει για… πλάκα 2-0 τη Γαλλία, η Γιουγκοσλαβία γονατίζει (1-0) τους Γερμανούς, Ιαπωνία και Δανία κερδίζουν το Καμερούν σε όμιλο όπου φερόταν ως φαβορί πίσω από τους Ολλανδούς, αλλά ήδη… αποκλείστηκε, και τέλος το Μουντιάλ όπου η Ελβετία κερδίζει το ένα από τα μεγάλα φαβορί, την Ισπανία (1-0) και η… Νέα Ζηλανδία φέρνει «χ» με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία (1-1)!!!

ΧΑΜΟΣ ή και ΧΑΟΣ!

Υπό την αδιάκοπη βουβουζελο- φασαρία, που δημιουργεί ατμόσφαιρα… ειδικών συνθηκών, με πολλούς ποδοσφαιριστές να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν καν να… συνεννοηθούν μεσ’ το γήπεδο, αφού είναι αδύνατον να συνομιλήσουν και να ακούσει ο ένας τον άλλον, κι με μια άκρως περίεργη… και ΤΡΕΛΗ μπάλα, τη JABULANI, που – κατά τα λεγόμενα των ποδοσφαιριστών και κυρίως των γκολκήπερς- πηγαίνει ΟΠΩΣ θέλει και… ΟΠΟΥ θέλει, οι προβλέψεις φαντάζουν απίθανες. Εξ’ ου και το ότι έχει… ξεχειλίσει ο «κουβάς» από τα απρόσμενα αποτελέσματα. Το μόνο που δείχνει ζηλευτή-πιστότητα, ως πoντάρισμα, είναι το UNDER! Με 21 στα 28 παιχνίδια (ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αμέσως μετά το Βραζιλία- Ακτή) να έχουν από το «0» έως «2» γκολ!!!

Πάμε, όμως, να δούμε την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, όμιλο- όμιλο.

Στον 1ο, Ουρουγουάη και Μεξικό, με 4 βαθμούς ήδη, έχοντας Γαλλία και Ν. Αφρική στον 1(!!!), με «χ» στο μεταξύ τους ματς (22/6) περνούν, αφήνοντας το… φαβορί (τρομάρα της) του ομίλου, Γαλλία, και τη διοργανώτρια, ΕΞΩ!

Στον 2ο όμιλο, τα… ξέρετε. Τι θέλουμε; Τουλάχιστον «x» εμείς και νικητής Νιγηρία με τη Ν. Κορέα… Ζητάμε πολλά; Με όσα έχουμε δει ως τώρα, όχι!

Στον 3ο όμιλο, η Αγγλία περνάει σίγουρα ΜΟΝΟΝ αν νικήσει την πρωτοπόρο του ομίλου, Σλοβενία, κάτι που αν γίνει, πιθανότατα θα αφήσει έξω τη Σλοβενία, αρκεί να υπάρξει νικητής στο ΗΠΑ-Αλγερία. Ακόμη είναι ΟΛΟΙ στο κόλπο (π.χ. με νίκες Σλοβενίας και Αλγερίας, περνούν οι δυο τους!)

Στον 4ο όμιλο; ΧΑΜΟΣ! Η Γκάνα (4 ) και η Γερμανία (3) παίζουν μεταξύ τους, την ώρα που η Σερβία (3 βαθμοί) ονειρεύονται νίκη- πρόκριση με την Αυστραλία. Μπράβο στους πλάβι, για το 1-0 επί των Γερμανών, λίγο μετά την τέσσαρα των τελευταίων επί της Αυστραλίας.

Στον 5ο όμιλο, η Ολλανδία πέρασε ήδη (2/2, 3-0 γκολ και 6 βαθμούς), ενώ ήδη αποκλείστηκε το Καμερούν! Στο Δανία (3 βαθμοί) – Ιαπωνία (3 βαθμοί) κρίνονται ΟΛΑ, με το «x» να βολεύει τους Ιάπωνες (σ,σ 1-1 γκολ avarege, με 2-3 των Δανών).

Στον 6ο όμιλο, Η Ιταλία περνάει ΜΟΝΟ με νίκη επί της Σλοβακίας, στις 24 του μήνα. Η Παραγουάη (4 βαθμοί) είναι το φαβορί, ενώ Σλοβακία (1 βαθμός) και Ν. Ζηλανδία (2 βαθμοί) πάει για το… θαύμα : Να αφήσουν έξω τους άλλους δύο ταυτόχρονα!

Στον 7ο, η… παρέλαση της Σελεσάο, καλά κρατεί! Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοικτά, μετά το 0-0 Ακτής- Πορτογαλίας. Κόντρα στη Β. Κορέα θέλουν και οι δύο νίκες, με τη μεγαλύτερη διαφορά σκορ, ενώ αν η Πορτογαλία πάρει βαθμό από τη Βραζιλία, γίνεται φαβορί.

Τέλος, στον 8ο όμιλο, τα πράγματα δείχνουν ΔΥΣΚΟΛΑ για την Ισπανία, όμως πιστεύω ότι μπορεί το "2/2", με Χιλή και Ονδούρα. Παραταύτα, η Χιλή έδειξε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ομάδα και η Ελβετία πολύ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ.

Υ.Γ Το ωραιότερο στιγμιότυπο που είδα ως τώρα; Τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να παίζει… βουβουζέλα, με τη μύτη του Βιτσέντζο Ιακουίντα! Εξαιρετικό χιούμορ, σε πλήρη ταύτιση με τον… ήχο του Μουντιάλ!!!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube