Ένας άνθρωπος που έζησε χρόνια κάνοντας ασκήσεις ισορροπίας στην πολιτική γιατί να μην τα καταφέρει κάνοντας ασκήσεις ισορροπίας στο ποδόσφαιρο; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Αντανακλά την ανάγκη να βρεθεί επιτέλους μια ισορροπία στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, που κλυδωνίζεται από την ώρα που ο Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ.
Όποιος θελήσει να υπερασπιστεί τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου θα αδικήσει την… επιχειρηματολογία του. Άλλωστε, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν τον επέλεξε με αυτό το κριτήριο.

Έψαχνε να βρει ένα προβεβλημένο πρόσωπο που να λειτουργήσει ως συνεκτικός ιστός και να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ενότητα στο παναθηναϊκό στρατόπεδο.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσωπικότητα κύρους με πλούσια πολιτική και επαγγελματική διαδρομή.
Στον αλλοπρόσαλλο, σκληρό και συχνά χωρίς αρχές κόσμο του ποδοσφαίρου θα υποστεί σκληρή δοκιμασία.
Προφανώς, ο κ. Βαρδινογιάννης τον έχει προετοιμάσει ότι ο «εχθρός» δεν βρίσκεται κατ’ ανάγκη απέναντι. Τα βέλη που θα δεχτεί εξ οικείων ίσως είναι περισσότερα και πιο αιχμηρά.

Με άλλα λόγια, η επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο πρόσωπο του Νίκου Κωνσταντόπουλου είναι κατανοητή σε μεγάλο βαθμό. Η αποδοχή της πρότασης από την πλευρά του Νίκου Κωνσταντόπουλου είναι μάλλον ανεξήγητη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube