Γιώργος Χελάκης

Όταν ο Σκίμπε δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη…

Ο Σκίμπε με τις επιλογές του έστειλε την Εθνική στη μάχη χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και όταν το ματς στράβωσε έμεινε σχεδόν αμήχανος να κοιτάζει την καταστροφή. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Γράφω αμέσως μετά το ματς με κίνδυνο η πανωλεθρία της Εθνικής και η αποκαρδιωτική εμφάνισή της να με οδηγήσει σε υπερβολές.

Τέτοιο αγωνιστικό φιάσκο δεν έχει ξαναπάθει η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Γίνεται να χάσεις με 4-1 πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Στο Μάξιμιρ η Εθνική μας παραδόθηκε άνευ όρων. Ο Σκίμπε με τις επιλογές του την έστειλε στη μάχη χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και όταν το ματς στράβωσε έμεινε σχεδόν αμήχανος να κοιτάζει την καταστροφή.

Αντί να επιχειρήσει να κλειδώσει τον Μόντριτς με τον Ζέκα, τον άφησε ελεύθερο να αλωνίζει. Αυτός, μαζί με τον Μπρόζοβιτς και τον Ράκιτιτς κυριάρχησαν στο κέντρο, εξαφάνισαν τα βαριά κορμιά του Σάμαρη και του Τζιόλη που δεν μπορούσαν να τους ακολουθήσουν και μετέτρεψαν το ματς σε πάρτι εις βάρος της Εθνικής.

Στο δεύτερο ημίχρονο αντί να φέρει τον Ζέκα στη μεσαία γραμμή για να περιορίσει τη ζημιά, τον εξόρισε δεξιά να παριστάνει τον εξτρέμ. Προφανώς κατά την κρίση του Σκίμπε ο Ζέκα μπορεί να κάνει ακόμα και αυτή τη δουλειά καλύτερα από τον Λάζαρο. Τραγέλαφος!

Πέρα όμως από αυτά, η αλήθεια είναι ότι τα τρία από τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν οι Κροάτες είναι ευγενική προσφορά της ελληνικής άμυνας. Ο Καρνέζης έχει προσωπική ευθύνη σε τρία γκολ και ο Σταφυλίδης σε δύο. Όταν τα επισημαίνεις αυτά δεν ασκείς πολεμική κατά των παικτών, αλλά εξηγείς πώς έγινε μια ζημιά που μοιάζει ανεπανόρθωτη.

Όσο και αν θεωρητικά έχει ισχύ το «ουδείς αναντικατάστατος», στην πράξη η απουσία του Μανωλά δημιούργησε μια σειρά ανισορροπίες που είχαν ως αφετηρία την αναποτελεσματική ιδέα του Σκίμπε να παίξει 5-3-2 στην αρχή του παιχνιδιού, σύστημα που ήταν βαθιά χαμένο στην μνήμη των διεθνών.

Όταν απέναντι σε μια ομάδα που έχει γρήγορους εξτρέμ και χαφ που αλλάζουν τη μπάλα με μεγάλη ταχύτητα, εσύ αντιπαρατάσσεις βαριά κορμιά, είναι φυσικό επακόλουθο να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις.

Δυστυχώς οι Έλληνες έτρεχαν και δεν προλάβαιναν τους Κροάτες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πολυτέλεια να αντικαθιστά εύκολα παίκτες όπως ο Μανωλάς, ο Μάνταλος ακόμα και ο Δώνης. Τουναντίον οι Κροάτες μπορούν να αντικαθιστούν εύκολα τον Μάντζουκιτς με τον Κάλινιτς.

Όταν όμως ο προπονητής της Εθνικής ομάδας παρουσιάζεται στη συνέντευξη Τύπου και δηλώνει ότι οι ποδοσφαιριστές του έκαναν λάθη, ενώ αυτός δεν έκανε κανένα, κάθε περιθώριο για κριτική περιττεύει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x