Γιώργος Χελάκης

Ο Δώνης θα μας πάει στη νέα εποχή

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον… πυραυλοκίνητο Τάσο Δώνη, που δείχνει ικανός, με τον Μήτρογλου δίπλα του, να πάει την Ελλάδα στη νέα εποχή -και να μην κολλάει στις Εσθονίες!

Λέει, λοιπόν, ο σχολιαστής:«Να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες της Εθνικής ομάδας για το στήσιμο μέσα στο γήπεδο και την απόδοση των διεθνών».

Καμιά αντίρρηση. Να δώσουμε, γιατί τα αξίζουν, αλλά τι ακριβώς να τα κάνουν;

Το ποδόσφαιρο είναι άτιμο πράγμα. Σε επιβραβεύει όταν δεν το αξίζεις και σε τιμωρεί όταν αξίζει να επιβραβευτείς. Η Εθνική με βάση την εικόνα της δικαιούνταν να φύγει με τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Τα συγχαρητήρια δεν δίνουν βαθμούς και δεν εξασφαλίζουν προκρίσεις.

Η ζημιά έγινε στο ματς της Πέμπτης, όπου μια υπνωτισμένη ομάδα πέταξε δυο βαθμούς. Το βράδυ της Κυριακής, που αφυπνίστηκε, η τύχη τής γύρισε την πλάτη. Δεν είναι, βέβαια, μόνο αυτό.

Λίγοι τερματοφύλακες θα έβρισκαν έστω και ελάχιστα την μπάλα στο σουτ του Σταφυλίδη, ώστε να τη… βοηθήσουν να βρει στο δοκάρι. Λίγοι σέντερ φορ θα έπιαναν την κεφαλιά που έπιασε ο Λουκάκου για να βάλει το γκολ της νίκης. Τώρα λέμε τα γνωστά «έτσι είναι το ποδόσφαιρο» και ξεχνάμε την πίκρα μας για το αποτέλεσμα.

Ισως κάναμε την καλύτερη εμφάνισή μας στα προκριματικά και μετά από αυτή την εμφάνιση πέσαμε στην τρίτη θέση και δεν ορίζουμε πια τη μοίρα μας. Το Βέλγιο είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης και θεωρώ πως δεν θα κάνει σκόντα. Θα πάει τον Οκτώβρη στη Βοσνία για να παίξει την μπάλα που ξέρει και να πάρει το αποτέλεσμα.

Εμείς έχουμε να νικήσουμε στην Κύπρο και έχουμε να αναλογιζόμαστε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από χρόνια εκτός από αμυντικούς, πάει να βγάλει και επιθετικό κλάσης!

Πρόκειται για τον πυραυλοκίνητο Τάσο Δώνη, που μπορεί να αναστατώνει τις άμυνες, δημιουργώντας φάσεις από το πουθενά. Με τον Μήτρογλου δίπλα του φτιάχνουμε ένα επιθετικό δίδυμο που δεν θα κολλάει στις Εσθονίες.

Χάσαμε και δεν θα γίνει η φασαρία που πρέπει για την γκολάρα και τη γενικότερη εμφάνιση του Κάρλος Ζέκα. Για το τρέξιμο και την παλληκαριά του Τζαβέλλα και του Μανιάτη. Για τον απροσπέλαστο Κώστα Μανωλά. Τα κρατάμε όλα αυτά, γιατί θα μας χρειαστούν στη συνέχεια.

Υπάρχει τέτοια, έστω και αν δεν κρατάμε πια τη μοίρα στα χέρια μας. Αυτό το παιχνίδι που έμοιαζε αμυντικό, αλλά έβγαλε κλασικές ευκαιρίες απέναντι στους Βέλγους, είναι μια καλή παρακαταθήκη για να πάμε παρακάτω. Ο Τάσος Δώνης μπορεί να μας δώσει στο εξής όσα μας λείπουν και μας κοστίζουν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x