Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η άνοδος στη Jupiler League,μετά τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής των αγώνων κατάταξης. Η Μπέβερεν, στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα με την Μονς σκόραρε δύο φορές και πήρε το πολύτιμο τρίποντο (3-2), φτάνοντας στην κορυφή την αντίπαλο της. Νίκη και για τη Λόμελ 4-1 την Ούπεν που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Μονς πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ με τον Περμπέτ (5΄), ο οποίος έφτασε τα επτά τέρματα στα play-off. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σνέλντερς στο 64΄, όμως οκτώ λεπτά αργότερα ο Γιάρχου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίο πίστεψαν ότι κάπου εκεί η αναμέτρηση τέλειωσε.

Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν εφιαλτικά για την Μονς, η οποία ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει την άνοδο. Στο 90΄ο τερματοφύλακας Κλέπκενς ισοφάρισε και πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι φιλοξενούμενοι, ο Σμέντερς σκόραρε για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε το τελικό 3-2!

Με αυτή τη νίκη η Μπέβερεν είναι πλέον το μεγάλο φαβορί, αφού στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδιάφορη Ούπεν.

Στον άλλο αγώνα, η Λόμελ, δεν προβληματίστηκε καθόλου και σταμάτησε στο 4-1 με αντίπαλο την Ούπεν, η οποία τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής το 7ο τέρμα του Ζερεμί Περμπέτ. Ο 26χρονος Γάλλος επιθετικός έχει σκοράρει από δύο φορές, στο 5-1 επί της Λόμελ, στο εντός έδρας 3-1 επί της Ούπεν και στο εκτός έδρας 2-0 με την ίδια ομάδα και σίγουρα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Κυριακή 22/05 (16:00)

Λόμελ-Ούπεν 4-1
(23΄, 37΄ Ντουφούρ, 58΄Χένκενς, 81΄Σεριτζιονί - 32΄Εσπινάλ)

Μπέβερεν-Μονς 3-2
(64΄, 90΄+ 4΄Σνέλντερς, 90΄Κλέπενς, -5΄Περμπέτ, 72΄Γιαρχού)

Το πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής

Πέμπτη 26/05 (21:30)

Ούπεν-Μπέβερεν

Μονς-Λόμελ

Βαθμολογία play-out

Μονς 10 (5)

Μπέβερεν 10 (5)

Λόμελ 9 (5)

Ούπεν 0 (5)

Η Ούπεν, η οποία τερμάτισε στη 15η θέση έχει δημιουργήσει έναν όμιλο με τις ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση στη δεύτερη κατηγορία (Λόμελ, Μονς, Μπέβερεν). Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη μετά από έξι αγωνιστικές θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου.

Αλέξανδρος Πιπεριάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube