Τέσσερα παιχνίδια περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου (5/9) για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βελγίου.
Στον πρώτο χρονικά αγώνα, η Ουνιόν Σεν- Ζιλουάζ επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Σαρλερουά. Το σκορ άνοιξε ο Κονέ στο 12ο λεπτό, με τον Εμπεμπά να απαντάει ισοφαρίζει σε 1-1 στο 27'. Ο Πφούλκε στο 41ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Ζοργκάνε έφερε το ματς στα ίσια.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ουνιόν μπήκε καλύτερα και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στο 49ο λεπτό με τον Βαν Ντε Περ να διαμορφώνει το τελικό 2-3 για την ομάδα του.
Στο Μέχελεν, η Βέστερλο έκανε περίπατο επικρατώντας της Μαλίν με 4-0. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Σακαμότο και Σάιτο έκαναν το 2-0, ενώ στο δεύτερο μέρος πάλι με σκόρερ τον Σάιτο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν έρθει ο Στορμ, λίγο πριν το φινάλε, να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.
Σε ήττα με τέσσερα γκολ υποχρέωσε και η Σετ Τρούιντεν τη Λουβιέρ. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μέρλεν στο 41', με τον Βανβεσμαέλ στο 54ο λεπτό να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Την υπογραφή στη νίκη στη Τρούιντεν έβαλε ο Βόσνιος Μπάζνταρ, πετυχαίνοντας δύο γκολ (73', 78') και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.
Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, η Σταντάρ Λιέγης έκαμψε την αντίσταση της Αντβέρπ με το φτωχό 1-0. Ο Έκερτ ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 77ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους.
Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:
Παρασκευή 04/09
Λόμελ-Κλαμπ Μπριζ 0-1
Σάββατο 05/09
Σαρλερουά-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 2-3
Μαλίν-Βέστερλο 0-4
Σεντ Τρούιντεν-Λουβιέρ 4-0
Σταντάρ Λιέγης-Αντβέρπ 1-0
Κυριακή 06/09
Σερκλ Μπριζ-Γάνδη (14:30)
Κόρτραϊκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ (17:00)
Άντερλεχτ-Γκενκ (19:30)
Μπέβερν-Λέουβεν (20:15)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






