Τελικά αρκούσε μονάχα ένα παιχνίδι! Η Ιρλανδία με το υπέρ της 4-0 από το πρώτο ματς με την Εσθονία, δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ταχύτητα στη ρεβάνς των μπαράζ για την προκριματική φάση του Euro 2012 και με το ισόπαλο 1-1 στο «Aviva Stadium» έκλεισε «ραντεβού» με τα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας το καλοκαίρι!

Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπότι, γνώριζε πως έπρεπε απλά να περιμένει 90 λεπτά για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012! Το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Εσθονία έδινε το δικαίωμα στους Ιρλανδούς να μετατρέψουν τη ρεβάνς των μπαράζ σε μια… δυνατή προπόνηση, όπως και έκαναν!

Η Εσθονία έφτασε στο «Aviva Stadium» καταδικασμένη και έτσι ακριβώς αγωνίστηκε, αφού ποτέ δεν πίστεψε και δεν διεκδίκησε την ανατροπή του σκορ του πρώτου παιχνιδιού! Η Ιρλανδία προηγήθηκε με το γκολ του Γουόρντ στο 32ο λεπτό που πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασταθή απόκρουση του Λόντακ σε κεφαλιά του Ντόιλ!

Η ισοφάριση ήρθε από τον Βασίλιεφ στο 57’, που ξάφνιασε αντιπάλους και… συμπαίκτες, με μακρινό σουτ που δεν κατάφερε να συγκρατήσει ο Γκίβεν. Αυτή, ήταν και η μοναδική στιγμή που η Εσθονία έδειξε ότι… βρίσκεται στο γήπεδο έστω και για το διαδικαστικό χαρακτήρα του δεύτερου παιχνιδιού με τους Ιρλανδούς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιρλανδία: Γκίβεν, Ο’Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, Νταφ (79’ Φάχι), Γουίλαν, Άντριους, Χαντ (59’ ΜακΓκίντι), Κιν (68’ Κοξ), Ντόιλ

Εσθονία: Λόντακ, Γιάγκερ, Ραν, Κλάβαν, Κρούγκλοφ (18’ Πούρι), Τένιστε, Βασίλιεφ, Βανκ, Λίντπερε (54’ Κινγκ), Σααγκ, Βοσκομπόινικοφ (73’ Πουρτζ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube