Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ μπορεί να κριθεί μόνο με βάση τα δύο φιλικά που έχει δώσει κόντρα στην Γκρόντιγκ και την Μπουργκχάουζεν.

Στο χθεσινό ματς, συγκριτικά με το προηγούμενο, η ομάδα του Φερέρ παρουσίασε σημαντική βελτίωση και στο ρυθμό της και στην εφαρμογή της τακτικής. Είναι νωρίς ώστε να προχωρήσουμε σε εκτιμήσεις για το πού μπορεί να φθάσει τη νέα σεζόν, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η ΑΕΚ του Φερέρ είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα ομάδα που παίζει επιθετική άμυνα, όπως λέει ο προπονητής της. Μία ομάδα που «πνίγει» τον αντίπαλο, πιέζοντας ψηλά, και λειτουργεί με υποδειγματική αλληλοκάλυψη.

Παίζει για να βάλει όσο περισσότερα γκολ μπορεί και όταν χάνει την μπάλα, «κυνηγάει» να την ξανακερδίσει στο επόμενο δευτερόλεπτο με μανία, για να μπορέσει να βγάλει νέα επίθεση. Ο Φερέρ σε χρόνο μηδέν έχει εμφυσήσει νοοτροπία νικητή και αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα. Όλοι παίζουν για την ομάδα και όλοι αισθάνονται βασικοί. Δείχνει πως έχει καταφέρει να «ψήσει» τους μικρούς και αυτούς που δεν θεωρούνται «στάνταρ» βασικοί, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπουν στην ομάδα. Στο χθεσινό ματς ουδείς έδειξε κατώτερος των προσδοκιών του προπονητή. Αυτή η ΑΕΚ του επιθετικού πλουραλισμού, της μαχητικότητας, του πάθους και της δύναμης, αν καταφέρει να ισορροπήσει και στα επίσημα παιχνίδια (εξίσου καλά με το χθεσινό φιλικό) τη δίψα της για γκολ με την αμυντική της λειτουργία, σίγουρα μπορεί να είναι η πιο ελκυστική ΑΕΚ της τελευταίας δεκαετίας (διότι τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ δεν ήταν ελκυστική). Το μεγάλο στοίχημα του Φερέρ είναι να την ξανακάνει γοητευτική, αλλά και νικήτρια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube