Oταν οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας μαζευτούν στη Βαρκελώνη για την κλήρωση της β' φάσης, απίστευτο κι όμως αληθινό, οι παράγοντες του Αρη θα βρίσκονται εκεί. Περήφανοι, λαμπεροί, αισιόδοξοι και εν τέλει δικαιωμένοι. Τι, ακόμα αμφιβάλλετε; Μετρήστε τα κουκιά και θα καταλάβετε ότι με τη χθεσινή του νίκη επί της Νάπολι ο Αρης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο. Η διαφορά των 2 βαθμών από τη Φενερμπαχτσέ και την Ελντο δεν καλύπτεται στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν, αφού, συν τοις άλλοις, ο Αρης υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Να κάνει τέτοιο χαρακίρι δεν πρόκειται. Παραείναι ζωντανό το όνειρο για να το απεμπολήσουν οι παίκτες που το πραγματοποίησαν. Κι από δευτέρα (φάση); Εχει ο Θεός.

Ο πρόεδρος του Αρη, ο Θανάσης Τζεβελέκης, βγήκε στο SuperSport μετά τη λήξη του αγώνα και έκοψε τη φόρα όσων ονειρεύονται φάιναλ φορ, μεταγραφές και τέτοια μεγαλεία: «Το κοινό παρασύρεται εύκολα, αλλά ας είμαστε μετρημένοι. Το πρώτο ζητούμενο είναι να μείνει η ομάδα νοικοκυρεμένη. Δεν θα θυσιάσουμε την υγεία της ΚΑΕ για κάποια πρόσκαιρη διάκριση. Αυτά που πέρασε ο σύλλογος στο παρελθόν δεν θα τα ξαναπεράσει. Αλλωστε, δεν υπάρχουν πια σωτήρες στην ελληνική κοινωνία». Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ισχύει αυτό το τελευταίο, αλλά τέλος πάντων.

Ο Αρης προκρίνεται στους «16» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχει προβάδισμα και για τη 2η θέση στην κανονική περίοδο της ελληνικής Α1, οφείλει όμως να ιεραρχήσει τους στόχους του προσεκτικά και δίχως υπερφίαλες εξαγγελίες. Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην επόμενη Ευρωλίγκα. Την καταξίωση την προσφέρουν όχι τα πυροτεχνήματα, αλλά η διάρκεια.

Τα δύο καρπούζια είναι βαριά, αλλά η ομάδα αποδεικνύεται ότι είναι καμωμένη από σκληρό μέταλλο και αντέχει στις κακουχίες. Θυμηθείτε πόσους τραυματισμούς χρειάστηκε να αντιμετωπίσει από το ξεκίνημα της περιόδου: Σκέιλς, Καλαϊτζής, Ηλιάδης, Γιαννούλης, τώρα Καστλ. Πρόσεξε κανένας την απουσία του Αμερικανοβόσνιου από τον χθεσινό αγώνα; Ο Καλαϊτζής έκανε σωστά το κουμάντο, η άμυνα έγινε ακόμα πιο δυναμική, οι ψηλοί συμπλήρωσαν το σκοράρισμα που χρειαζόταν, η νίκη ήλθε εύκολα. Και ο Αρης πανηγυρίζει!

Οταν με το καλό σβήσουν τα φώτα της γιορτής, ο Αρης θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Γιώργου Σιγάλα. Μολονότι είναι από τους «αρχαιότερους» μπασκετμπολίστες της διοργάνωσης, ο Γιώργαρος παλιώνει σαν το καλό κρασί και παραδίδει δωρεάν σεμινάρια μπάσκετ σε φίλους και εχθρούς. Τα κύτταρά του παραμένουν νεανικά, το κορμί του γερό όσο λίγα, το μυαλό του τρέχει με ταχύτητες ασύλληπτες στο παρκέ. Χθες μοίρασε εκπληκτικές ασίστ μέσα στη ρακέτα (κανονικές ασίστ, έτοιμα καλάθια, όχι πασίτσες στο τρίποντο), έκλεψε μπάλες, σκόραρε, έβγαλε το λάδι των αντιπάλων του στην άμυνα.
Ο Σιγάλας, ο οποίος εθεάθη να παίζει ακόμα και σέντερ! Ποιος, αυτός που στο ξεκίνημα της καριέρας του ήθελε ακόμα και να κατεβάζει την μπάλα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube