ΔιχAζει τους φίλους του ΠΑΟΚ η επιστροφή του Παντελή Καφέ. Ο Νίκος Βεζυρτζής μίλησε για ένα «παιδί του “Δικεφάλου του Βορρά”», για το οποίο γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει και να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέφρασαν αντιρρήσεις.
ΥποστηρIζονταΣ ότι δεν μπορεί να προσδώσει κάτι διαφορετικό και επικαλούμενοι το υψηλό κασέ του -για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ-, προβλέπουν μια αποτυχημένη μεταγραφική κίνηση της ομάδας τους.
Το πρΩτο, βέβαια, που θα πρέπει να εξετάσει κανείς, πέρα από την εκτίμηση που μπορεί να τρέφει ο Γιώργος Παράσχος ως προπονητής του ΠΑΟΚ απέναντι στον Καφέ, είναι αν τελικά υπάρχει ποδοσφαιριστής της ίδιας συνομοταξίας με τον Μακεδόνα μέσο.
ΣηκΩνει το κεφάλι, βλέπει γήπεδο, έχει αυτήν την κάθετη πάσα που λείπει τόσο πολύ από τον ΠΑΟΚ, έχει αρκετές εμπειρίες και μάλιστα πολύ περισσότερες από τότε που έφυγε από την Τούμπα… Οπως και να το κάνουμε, κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα προσόντα του. Ενδεχομένως να συζητήσουμε για τη χρησιμότητά του και την προσθήκη του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
ΛΕνε Οτι δεν απομένουν περισσότεροι από τρεις μήνες για το τέλος του πρωταθλήματος και η επιλογή του Καφέ θα ήταν περιττή.
Δεν λΕνε, όμως, ότι υπάρχει σε εξέλιξη η προσπάθεια πρόκρισης και διάκρισης στο Κύπελλο. Και, στο κάτω κάτω της γραφής, κανείς δεν θα συμφωνήσει σε συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι. Σίγουρα συζητείται συμβόλαιο για -τουλάχιστον- ενάμιση χρόνο.
ΕπΙσηΣ, ασχολούνται με το οικονομικό κομμάτι της επανένταξης του Καφέ, ο οποίος, όσο κι αν στοιχίσει, τουλάχιστον όλοι γνωρίζουν τι αγοράζουν, σε αντίθεση με εκείνους τους Βραζιλιάνους, που… πέρασαν και δεν ακούμπησαν.
ΣυνδυΑζουν την επιστροφή του Παντελή Καφέ με την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη και δεν έχουν άδικο αν σκέφτονται ότι το καλοκαίρι, όταν θα σταματήσει ο δεύτερος, καλό θα είναι να υπάρχει ένας παίκτης από την παλιά φρουρά. Και δεν τον πήραν τα χρόνια. Μόλις 28 Μαΐων είναι ο Καφές και έχει ακόμα αρκετά καλά -ποδοσφαιρικά- χρόνια μπροστά του.
ΠΑντωΣ, πέρα από την περίπτωση Καφέ, αυτό που διαπιστώνουμε είναι μια γενικότερη αμφισβήτηση σε πρόσωπα, επιλογές και καταστάσεις στον ΠΑΟΚ σε μια δραματική περίοδο της νεότερης ιστορίας του.
Δεν υπΑρχει η πολυτέλεια για γκρίνια που θα δημιουργήσει ένταση και θα απαξιώσει οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης, η οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube