Αισθάνομαι πολύ άσχημα κάθε φορά που λέω ότι ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση. Μιλάμε για μία ομάδα που πρέπει να κυνηγά το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές: όπως έχουν έρθει τα πράγματα φέτος, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει στις αγωνιστικές που απομένουν.

Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει άμεσα να χάσει και αυτόν τον στόχο! Παίζει σαν να μη... θέλει να βγει δεύτερος και δεν εκμεταλλεύεται τις απώλειες της ΑΕΚ. Χθες είχε την ιδανική ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς και όχι μόνο να προσπεράσει την «Ενωση», αλλά και να πάει με ψυχολογία νίκης στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής.

Δεν το έκανε όμως. Κάθε ομάδα θέλει να ξεκινά το παιχνίδι με γρήγορο γκολ και αυτό ο Παναθηναϊκός το κατάφερε. Αυτό που δεν μπόρεσε ήταν να κρατήσει το αποτέλεσμα, και μάλιστα δύο φορές!

Δέχτηκε δύο γκολ από λάθη και από αμέλεια των παικτών του. Παρά τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, το τρίτο γκολ δεν ήρθε και στο β' ο ΟΦΗ, παίζοντας έξυπνα, θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τους τρεις βαθμούς μέσα στο ΟΑΚΑ!

Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω λοιπόν από αυτό το ματς είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει συγκεντρωμένα, κάτι που φάνηκε στα γκολ του ΟΦΗ. Και πλέον δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη όσον αφορά την έκβαση της σεζόν για τους «πράσινους».

Μετά και τη χθεσινή ισοπαλία, η ψυχολογία είναι αρνητική στην έναρξη μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Ακολουθούν Λανς, ΑΕΚ, Ηρακλής και Ολυμπιακός, παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θετικά αποτελέσματα.

Παίκτες και τεχνικό τιμ πρέπει να δουν κάθε ματς ξεχωριστά και να δουλέψουν σκληρά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Αν και, όπως έχω ξαναπεί, η φετινή χρονιά φαίνεται ουσιαστικά χαμένη. Ο πιο κοντινός στόχος παραμένει η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube