Ο ανταγωνισμός στις περισσότερες θέσεις ήταν ισχυρός, αλλά οι συντάκτες του sport-fm.gr τα έβαλαν κάτω και επέλεξαν την καλύτερη ενδεκάδα της έκτης αγωνιστικής της Super League.

Μάλιστα, θα κάνουμε ορισμένες αλχημείες επιλέγοντας ως διάταξη 3-4-2-1.

Τερματοφύλακας: Κλέιμαν (Βόλος)
Ναι, έφαγε τέσσερα γκολ αλλά θεωρητικά δεν έχει ευθύνη σε κανένα! Είναι όμως αυτός που κρατάει όρθιο τον Βόλο και του δίνει το δικαίωμα να φτάσει σε απίθανο come back στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Στο 3-1 κάνει επέμβαση με το πόδι, στο 4-2 βγάζει το τετ-α-τετ του Αουγκούστο, στο 4-3 αυτό του Άκπομ και στο 4-4 το πέναλτι του Βιεϊρίνια! Δεν τα λες και λίγα…

Στόπερ: Μήτογλου (ΑΕΚ)
Ο Αργύρης Γιαννίκης του έδωσε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει και ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός την… άρπαξε από τα μαλλιά! Τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του, σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις, αλλά και βοήθεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δικαιωματικά βρίσκεται στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής! Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ στη νίκη με 3-0 κόντρα στον Ατρόμητο.

Στόπερ: Βαλιέντε (Αστέρας Τρίπολης)
Χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο στόπερ από τον Μίλαν Ράσταβατς αφού ο Πίτσου δεν μπορούσε να ξεκινήσει το ματς και έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Παρότι σε… νέα θέση, ο Ισπανός περιόρισε στο έπακρο τους Ιωαννίδη, Ντάουντα (1 τελική και οι δύο μαζί), ακόμη και τον ψηλότερο και εξαιρετικό στις εναέριες μονομαχίες Λισγάρα που μπήκε σε ρόλο φορ στο φινάλε. Πρωταγωνιστής για να κρατήσει το μηδέν και την πρώτη του φετινή νίκη ο Αστέρας.

Στόπερ: Μπράμπετς (Άρης)
Και ο τρίτος στόπερ της… παρέας, βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη και μάλιστα με μηδέν παθητικό (0-1 στη Λαμία). Ακόμη ένα πολύ καλό ματς από τον Τσέχο κεντρικό αμυντικό του Άρη, που στο ψηλό παιχνίδι δεν… παίζετε και το απέδειξε με την καρφωτή κεφαλιά του που ήταν και το μοναδικό για να δώσει στους «κίτρινους» το τρίποντο. Αρχοντικός ο Μπράμπετς, ο Άρης έχει βρει έναν εξαιρετικό στόπερ!

Δεξί μπακ-χαφ: Σάντσες (Παναθηναϊκός)
Η καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και από τις καλύτερες γενικότερα με το «τριφύλλι». Ο Αργεντινός είχε ανάγκη αυτή την παρουσία, ώστε να ανέβει και ψυχολογικά και να αποδείξει πως τα όσα έχει ακούσει κατά καιρούς, είναι κατά κάποιο τρόπο άδικα! Αμυντικά δεν είχε κανένα θέμα κόντρα στον Ιωνικό, επιθετικά συμμετείχε στην κυκλοφορία και στη δημιουργία επιθέσεων, φόρτωνε την αντίπαλη πλευρά και είχε πολλά ανεβάσματα.

Χαφ: Νέιρα (ΟΦΗ)
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο 32χρονος Αργεντινός χαφ. Ακόμη και αν ο ΟΦΗ έχει Γκαγιέγκος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ, Ναμπί, ο Νέιρα θα είναι αυτός που θα παίζει και θα ηγείται της ομάδας του στο χορτάρι. Πετυχαίνει το γκολ της νίκης για τους Κρητικούς στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-2), το οποίο ήταν και το τέταρτο φετινό του στο πρωτάθλημα σε 6 αγώνες, έχοντας χάσει ελάχιστα λεπτά. Το μοναδικό… κακό του ότι δέχεται εύκολα κάρτες, έχοντας ήδη συμπληρώσει τέσσερις και θα χάσει κάποιο από τα επόμενα ματς.

Χαφ: Ρούμπεν (Παναθηναϊκός)
Ο… μετρονόμος του Παναθηναϊκού στα χαφ! Ο Ισπανός μέσος διαθέτει τρομερή ποιότητα και προσφέρει σημαντικά τόσο σε ανασταλτικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο, αφού έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο, πολύ καλές μεταβιβάσεις και είναι ένας ηγέτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής! Ο Παναθηναϊκός πέτυχε λίρα εκατό με την απόκτηση του Ρούμπεν Πέρεθ.

Αριστερό μπακ-χαφ: Φεράρι (Βόλος)
Ακόμη ένα ματς που έδειξε την τρομερή ποιότητα που διαθέτει! Ανασταλτικά είχε τα θέματά του, αλλά επιθετικά κάθε του ανέβασμα μύριζε… φάση! Έχει ασίστ για το 4-4 και γενικότερα σημαντική συμβολή στο μεγάλο come back που κάνει ο Βόλος μέσα στην Τούμπα. Παίζει… μόνιμα πάνω από τη σέντρα και είναι ένα φουλ επιθετικό μπακ, που αναζητά την μεταγραφή σε κάποιον μεγαλύτερο σύλλογο.

Περιφερειακός επιθετικός: Καρλίτος (Παναθηναϊκός)
Τι κάνει ο Καρλίτος; Απίθανη παρουσία στις πρώτες έξι αγωνιστικές, έχοντας επτά γκολ και όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Πετυχαίνει χατ-τρικ απέναντι στον Ιωνικό, γίνεται ο πρώτος μετά τον Μπεργκ που με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκοράρει τρία γκολ! Είναι όλα τα λεφτά, σε τρομερή κατάσταση και δείχνει πως μπορεί να πάρει πάνω του το σκοράρισμα φέτος. Ήδη φέτος, έχει ένα περισσότερο γκολ από ότι πέτυχε πέρυσι στη Super League! Για χάρη της σημερινής ενδεκάδας, τον τραβάμε λίγο πίσω σε ρόλο περιφερειακού φορ που μπορεί να αγωνιστεί επίσης.

Σέντερ φορ: Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης)
Ήταν… άσφαιρος για πέντε αγωνιστικές, αλλά έδειχνε να ψάχνει διαρκώς το γκολ που θα τον «έλυνε». Το βρήκε στην κατάλληλη στιγμή, όταν η ομάδα του βρισκόταν υπό πίεση και ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να την έπαιρνε από… κάτω, χαρίζοντας με φοβερή κεφαλιά-κανονιά το τρίποντο στον Αστέρα μέσα στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα. Ήταν το 6ο του γκολ σε 7 ματς απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία, το πρώτο του φέτος και πλέον οι Αρκάδες καλούνται να χτίσουν πάνω σε αυτό το τρίποντο στη συνέχεια.

Σέντερ φορ: Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)
O killer πήρε το… όπλο του! Πρώτο γκολ για τον Ελ Αραμπί στο πρωτάθλημα, όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτεί το «τσαφ» του Σάλιακα και να χαρίσει σπουδαίο τρίποντο για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα, που επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μπήκε ως αλλαγή στους «Ζωσιμάδες», έπαιξε στο πλάι του Τικίνιο και λίγο έλειψε στο φινάλε να σκοράρει από το κέντρο, με τον Λοντίγκιν να είναι εκτός εστίας. Βέβαια, απέναντι περίμενε μόνος του ο Γκάρι Ροντρίγκες για να μπει με την μπάλα… στα δίχτυα!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube