Stoiximan Super League

Ανατρεπτικός ΟΦΗ, έφυγε με την πρώτη του νίκη από το Αγρίνιο!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και στο Αγρίνιο πέτυχε ο ΟΦΗ, που -με ανατροπή- επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού. Γκολ μετά το 2019 για τον Καρέλη, Μαλής (αυτογκόλ) και Νέιρα τα άλλα τέρματα.

Ημέρα των... πρώτων νικών για τον ΟΦΗ! Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 -με ανατροπή- στην έδρα του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League 1. Έτσι, σημείωσαν το πρώτο τους «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, αλλά και το πρώτο τους «διπλό» (και γενικά βαθμό) στο Αγρίνιο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7', με τον Καρέλη να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τον Παναιτωλικό, βρίσκοντας δίχτυα μετά από 33 μήνες! Ο Μαλής στο 17' έφερε τον αγώνα στα ίσα με αυτογκόλ, για να έρθει ο Νέιρα στο 61' να ολοκληρώσει την ανατροπή με εκτέλεση πέναλτι (χέρι του Καρέλη, δόθηκε μέσω του VAR).

Ανέβηκε 7ος ο ΟΦΗ με επτά πόντους, με τους Αγρινιώτες να μένουν στους πέντε, όντας μία θέση κάτω.



Στο… μυαλό των κόουτς:

Αμφότερες οι ομάδες με αρκετές απουσίες.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μελίσσα αντί του Ροντρίγκεζ στο τέρμα. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Λούι, Μαλής, Βργκοτς και Αντούνες. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Τσιγγάρας και Βαρόνε, με τον Μόρσεϊ να κινείται δεξιά, τον Ντουάρτε αριστερά και τον Καρέλη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Νίκο Βέργο.

Ίδια παράταξη και από τον Νίκο Νιόπλια. Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία, ο Μαρινάκης άρχισε ως δεξί μπακ, ο Μπαλογιάννης ως αριστερό, με τους Βούρο και Πασαλίδη να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Το αντίστοιχο των χαφ αποτελούσαν οι Μεγιάδο και Γκαγέγκος. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Τοράλ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Κρητικούς. Στα αριστερά ήταν ο Λάμπρου, με τον Νέιρα να αναλαμβάνει πιο δημιουργικό ρόλο στον άξονα. Στη κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φαν Ντάινεν.

Το ματς:

Οι Κρητικοί εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, απειλώντας κυρίως από τα άκρα (και με κόρνερ).

Ωστόσο, εκείνοι που βρήκαν δίχτυα -στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι- ήταν οι γηπεδούχοι, μόλις στο 7'. Ο Λούι έβγαλε έξοχη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Καρέλη στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Έλληνα φορ να σκοράρει με... σεντερφορίσια κεφαλιά.



Η απάντηση από τον ΟΦΗ άμεση, έστω και με τη βοήθεια του Μαλή: Ο Λάμπρου με εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά εισέβαλε στην αντίπαλη περιοχή, κάνοντας το παράλληλο γύρισμα, με τον κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να διώξει.



Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό. Μπορεί αυτό να μην μεταφραζόταν στις τελικές -οι οποίες ήταν υπέρ της ομάδας του Αγρινίου-, όμως η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο ρυθμός έπεσε όσο το πρώτο ημίχρονο πλησίαζε προς την ολοκλήρωσή του, η λήξη του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1 και με αρκετά… νεύρα.



Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έκανε πιο δυναμικό μπάσιμο και στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, αυτή τη φορά το εξαργύρωσε με γκολ στο 61'. Ο Φαν Ντάινεν έκανε το δυνατό σουτ που πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Όμως, το VAR ενημέρωσε τον κ. Γκρατσάνη ότι ο Καρέλης έχει παρέμβει με το απλωμένο χέρι του (έστω και ανεπαίσθητα, χωρίς βέβαια αυτό να έχει σημασία) στο σουτ του άσου των Κρητικών, με τον Έλληνα ρέφερι να δείχνει την παράβαση. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Νέιρα, ο οποίος έκανε το 1-2.



Στη συνέχεια, με την είσοδο των Γιαννούλη και Ντουρμισάι, ο ΟΦΗ έπαιξε με τριάδα στα στόπερ. Η λογική έλεγε ότι ο Παναιτωλικός θα είναι εκείνος που θα πιέσει για το γκολ. Παρόλα αυτά, αυτό το έπραξαν περισσότερο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 79' με τον Ντουρμισάι. Εντέλει, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τους Κρητικούς να φτάνουν στο σημαντικό αυτό «τρίποντο».



MVP: Οι Νέιρα και Μεγιάδο -με πολλή και ποιοτική δουλειά στον άξονα- οι καλύτεροι από πλευράς Κρητικών, με τον πρώτο να παίρνει τον «τίτλο», λόγω και του νικητήριου γκολ.

Η σφυρίχτρα: Η απόφαση για το πέναλτι -έστω και μέσω του VAR- είναι σωστή. Σηκώνει συζήτηση η φάση του 51', όπου ο Πασαλίδης βρίσκει με τάκλιν εντός περιοχής τον Μόρσεϊ. Το γεγονός ότι ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έχει βάλει κι εκείνος περίεργα το πόδι του, κυρίως όμως το ότι δεν πέφτει αλλά σουτάρει, οδήγησε στον μη καταλογισμό. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Στις τάξεις του Παναιτωλικού υπήρχαν έντονα παράπονα για τα λεπτά των καθυστερήσεων (7').

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):
Μελίσσας – Λούι (79' Κορνέλιους), Μαλής, Βργκοτς, Αντούνες (79' Αποστολάκης) – Τσιγγάρας (63' Φλόρες), Βαρόνε – Μόρσεϊ (63' Ζέστεντ), Καρέλης (79' Χρ. Μπελεβώνης), Ντουάρτε - Βέργος.

Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό έμειναν: Ροντρίγκεζ, Μπελεβώνης Στ., Φυτόπουλος, Μπακαδήμας.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας):
Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (74' Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Γκαγέγκος – Τοράλ (57' Καστάινιος), Νέιρα, Λάμπρου (70' Ντουρμισάι) - Φαν Ντάινεν (70' Γιαννούλης).

Στον πάγκο για τον ΟΦΗ έμειναν: Σηφάκης, Σωτηρίου, Ναμπί, Καμάου, Κοροβέσης.



Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

Α' Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας

Β' Βοηθός: Ηλίας Κωνσταντίνου

4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας

VAR: Αθανάσιος Τζήλος

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x