Επιτέλους για την ΑΕΚ, αποχωρεί χαμογελαστή από το ΟΑΚΑ! Η «Ένωση» επικράτησε 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες, μετά από τρεις σερί ήττες (από ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο).

Δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ωστόσο, έκτοτε ανέλαβε δράση ο Αραούχο, ο οποίος σκοράρε δις (52' και 71') για να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ενδιάμεσα (67'), ο Τσούμπερ έκανε το 2-0, επιστρέφοντας στα γκολ. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 79' ο Μοχαμάντι, ο οποίος θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (9/2), στον αγώνα ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στους -2 αλλά και με ματς λιγότερο από τους Θεσσαλονικείς η 3η ΑΕΚ. Την πέμπτη σερί του ήττα γνώρισε ο ουραγός Απόλλων (στο -1 από τον προτελευταίο Ατρόμητο), ο οποίος έγραψε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του, καθώς συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενα ματς δίχως να σκοράρει.




Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Μισελέν, στο αριστερό ο Μοχαμάντι, με τους Σβάρνα και Μήτογλου να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι, με τον Γέβτιτς να κινείται μπροστά τους. Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ήταν ο Γκαρσία, στο αριστερό ο Τσούμπερ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Από την άλλη, ο Τζανλούκα Φέστα χρησιμοποίησε εκ νέου το 5-4-1. Ο Βέρχουλστ ήταν στην εστία, ενώ οι Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι και Βιτλής αποτελούσαν την πεντάδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο δύο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Παμλίδης και Τσιλούλης, με τον Τσίμπσαχ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του για τον Απόλλωνα τοποθετούμενος ως κεντρικό χαφ δίπλα στον Φατιόν. Μοναδικός προωθημένος ο Σίγκνιεβιτς.

Η ΑΕΚ δεν υπολόγιζε στους Βράνιες, Μάνταλο, Στάνκοβιτς, Λάτσι και Γαλανόπουλο, καθώς και στους τιμωρημένους Τζαβέλλα και Σιμόες. Εκτός οι Άλβες, Ντομίνγκες και Κάστρο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Το ματς:

Σαφής η στόχευση κάθε ομάδας από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βρίσκοντάς τα όμως σκούρα κόντρα στη διπλή ζώνης άμυνας του Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν με βάθος, με κοντά τις γραμμές τους και έχοντας απενεργοποιήσει τον Γέβτιτς, με αποτέλεσμα -δεδομένης και της αδυναμίας των Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι στη δημιουργία- οι γηπεδούχοι να αναπτύσσονται κυρίως από τα άκρα.

Τα σουτ που έπιασαν οι Γκαρσία (6') και Τσούμπερ (8') πέρασαν άουτ, με την «Ένωση» να προσπαθεί σε ορισμένες περιπτώσεις να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έψαχνε τις ευκαιρίες της κυρίως στην κόντρα, με τους αντίπαλούς της ωστόσο να έχουν καλές επιστροφές. Βέβαια, η καλύτερή της στιγμή ήταν σε σετ παιχνίδι στο 20', όταν ο Ντεντάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Τσίμπσαχ στην «καρδιά» της περιοχής, με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Στα επόμενα λεπτά έπεσε ακόμα περισσότερο ο ρυθμός. Για να φτάσουμε στο 41', όταν ο Αραούχο απώλεσε τεράστια ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους»: Αντεπίθεση τριών έναντι δύο για την «Ένωση», με τον Γέβτιτς να σπάει στον ολομόναχο Αργεντινό φορ και τον Βέρχουλστ να του βάζει σπουδαίο «στοπ». Ο Αραούχο πήρε το «ριμπάουντ», ωστόσο ο Φατιόν έδιωξε και το δεύτερο σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ και στο σημερινό ματς.



Στο 42' ακυρώθηκε σωστά τέρμα του Μήτογλου για επιθετικό φάουλ του νεαρού στόπερ στην αρχή της φάσης, η οποία ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη για το πρώτο ημίχρονο.



Δυναμικό μπάσιμο στο δεύτερο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους. Κακή η αντίδραση του Μήτογλου στο 47', με τον Σίγκνιεβιτς να του παίρνει την μπάλα, βλέποντας όμως το σουτ του να κοντράρει. Ίδιος ο πρωταγωνιστής για τον Απόλλωνα και στο 51', με τον Τσιντώτα να προβαίνει σε τρομερή απόκρουση (αφού ο Σίγκνιεβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Μήτογλου). Στην εξέλιξη της φάσης (52') η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση, με τον Γκαρσία να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Αραούχο να τσιμπά από κοντινή απόσταση την μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα.







Η «Ένωση» προσπάθησε να χτίσει πάνω στο μομέντουμ της, ώστε να καθαρίσει το παιχνίδι. Η είσοδος του Άμπραμπατ στο 62' (για να σχηματιστεί μπροστά η τετράδα Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο) τη βοήθησε καταλυτικά σ' αυτό μ' ένα τετράλεπτο ξέσπασμα.

Στο 67' ο Μαροκινός άσος έκανε εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση, με τον Ντεντάκη να μην αντιδρά καλά, τον Τσούμπερ να γίνεται δέκτης της μπάλας εντός της περιοχής, ολοκληρώνοντας τη φάση με πλασέ για το 2-0. Στο 71' ο Μισελέν έκανε το γύρισα από τα δεξιά, με τον Αραούχο να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση.





Παρά τις αρκετές αλλαγές, το μόνο που άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα ήταν η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Μοχαμάντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79', λόγω δυνατού μαρκαρίσματος σε προσπάθεια αντεπίθεσης από τον Μαρτίνες. Κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.



MVP: Σέρχιο Αραούχο. Απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο πρώτο μέρος, ωστόσο εν συνεχεία το πήρε... επ' ώμου. «Καυτός» στα τελευταία ματς ο Αργεντινός φορ, ο οποίος έφτασε τα δέκα γκολ φέτος.

Η σφυρίχτρα: Δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις ο κ. Ευαγγέλου. Σωστά ακυρώνεται το γκολ του Μήτογλου στο πρώτο μέρος, καθώς έχει προηγηθεί φάουλ από τον νεαρό στόπερ, ενώ η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μοχαμάντι είναι απ' αυτές που δίνονται.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (81' Χατζισαφί), Σιμάνσκι – Γκαρσία (73' Σάκχοφ), Γέβτιτς (62' Άμραμπατ), Τσούμπερ (72' Τάνκοβιτς) – Αραούχο (72' Ανσαριφάρντ).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Κορνέζος, Μουστακόπουλος.

Απόλλων (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ - Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι, Βιτλής (72' Παπαγεωργίου) - Παμλίδης (58' Γιαννιώτας), Φατιόν, Τσίμπσαχ (58' Σλίβκα), Τσιλούλης (72' Μαρτίνες) - Σίγκνιεβιτς (58' Ιωαννίδης).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Μπαξεβανίδης, Ράιλι.
`
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Α' Βοηθός: Θεόφιλος Μωυσιάδης
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Στάικος
4ος διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
VAR: Σπυρίδων Ζαμπάλας

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube