Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Οι Fantastic Four της ΑΕΚ, η απάντηση στον Απόλλωνα

Τα σημεία-κλειδιά στο ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Επιστροφή στις εντός έδρας νίκες για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Αραούχο να σκοράρει δις και τον Τσούμπερ να επιστρέφει στα γκολ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο από τη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων, ωστόσο η… μαγική τετράδα των Αραούχο, Γκαρσία, Άμραμπατ και Τσούμπερ έκανε τη δουλειά της στο δεύτερο και καθάρισε το ματς.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά στο ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Η διπλή ζώνη άμυνας του Απόλλωνα: Ξεκάθαρη από το ξεκίνημα η πρόθεση των φιλοξενούμενων να προστατεύσουν τα μετόπισθέν τους. Κάτι που προσπάθησαν παίζοντας με βάθος και με διπλή ζώνη άμυνας. Τον σκοπό τους τον πέτυχαν σε ό, τι αφορά το μεγαλύτερο κομμάτι το πρώτου μέρους, καθώς η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά μόνο με ένα σουτ εκτός περιοχής στο 8' και με την τεράστια διπλή ευκαιρία του Αραούχο στο 41', ύστερα από αντεπίθεση. Ο Γέβτιτς ήταν καλά κλεισμένος και τελείως απενεργοποιημένος σ' αυτό το κομμάτι, με την «Ένωση» να αναγκάζεται να αναπτυχθεί από τα άκρα. Εξάλλου, είναι δεδομένη η αδυναμία των δύο κεντρικών της χαφ, Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι, να βοηθούν στη δημιουργία.

Κάπως έτσι, ένα ημίχρονο πήγε στράφι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι τα βρήκαν σκούρα από την εν λόγω διπλή ζώνη άμυνας. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο όπου κατάφεραν να βρουν τα γκολ, το έπραξαν κυρίως σε κατάσταση ανισορροπίας για τα αντίπαλα μετόπισθεν. Διόλου αρνητικό μιας και επιβεβαιώνει την ικανότητα που παρουσιάζει ενίοτε η ΑΕΚ στο άμεσο παιχνίδι.

*Οι γρήγορες επιστροφές της ΑΕΚ: Το αμυντικό τρανζίσιον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά μειονεκτήματα της φετινής ΑΕΚ. Ο Αργύρης Γιαννίκης το καμούφλαρε σε ορισμένα από τα προηγούμενα παιχνίδια παίζοντας χαμηλά τη γραμμή άμυνας. Δεν εφάρμοσε την ίδια τακτική στον αγώνα με τον Απόλλωνα, ωστόσο είδε την ομάδα του να αντιδρά άψογα -με γρήγορες επιστροφές- στις ευκαιρίες που πήγαν να φτιάξουν κυρίως μ' αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι.

*Κακή μέρα στη δουλειά για Μήτογλου: Δυναμικό μπάσιμο στο δεύτερο ημίχρονο για τον Απόλλωνα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί. Ωστόσο, εν αντιθέσει με τις φάσεις που προσπάθησε να βγάλει στο πρώτο ημίχρονο (με αντεπιθέσεις), εκείνες στο 47' και στο 51' φέρουν φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του Μήτογλου, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Σίγκνιεβιτς. Στην πρώτη περίπτωση αντέδρασε πολύ… χαλαρά, με αποτέλεσμα ο Λευκορώσος φορ να του πάρει την μπάλα εντός περιοχής και να σουτάρει, ενώ στη δεύτερη του έφυγε στην πλάτη.





-Όταν συνδυάζεται το Fantastic Four της AEK: Εξαρχής αποτελούσε εκ των βασικών επιθυμιών των φίλων της «Ένωσης», να δουν μαζί στην ενδεκάδα τους Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο. Ελάχιστες οι στιγμές που το είχαν καταφέρει μέχρι στιγμής. Συνέβη και σήμερα με την είσοδο του Άμραμπατ αντί του Γέβτιτς στο 62'. Τα γκολ προήλθαν από συνδυασμό (ασίστ ή τελείωμα) δύο εκ των προαναφερθέντων, εκτός του τρίτου όπου βέβαια σκόραρε ο Αραούχο. Είναι δεδομένη η ποιότητά τους και μπορούν να βγάλουν… ωραία πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου.

Γενικά, η ΑΕΚ για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι -μετά απ' αυτό με τον Βόλο- προσπάθησε να βγάλει συνδυασμούς. Τουλάχιστον, αυτή τη φορά συνοδεύτηκε με νίκη. Σημαντική επίσης για τον «δικέφαλο» η συμμετοχή (ασίστ) του Μισελέν στο τρίτο τέρμα τους.

-Δεν βγάνει έτσι η δουλειά για τον Απόλλωνα: Σύμφωνοι, είχε τις στιγμές της η «Ελαφρά Ταξιαρχία», έστω κι εάν οι πιο σημαντικές είχαν τη «σφραγίδα» ενός αντίπαλου στόπερ. Και με τον ΠΑΟΚ τις είχε. Ωστόσο, πρέπει να γίνει πολύ πιο παραγωγική. Κάτι που στηρίζεται στην εν γένει φιλοσοφία της, η οποία φαντάζει «δεσμευμένη» στην προστασία των μετόπισθεν. Εξάλλου, στο σημερινό παιχνίδι έγραψε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της, συμπληρώνοντας οκτώ σερί ματς χωρίς να σκοράρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x