Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Προμηθέα.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά πέρασε με 82-75 από το ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες... Χ τους «κιτρινόμαυρους».

Για την ελλιπέστατη «Ένωση» διασώθηκαν οι Μορέιρα, Ματσιούλις και Κίνγκσλεϊ, όμως ο Παπαθεοδώρου περίμενε περισσότερα από τους Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι.

Αναλυτικά:


ΑΕΚ
Σλότερ (2): Έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί και δεν ήταν ο «γνωστός» Σλότερ. Χρεώθηκε γρήγορα με 4 φάουλ και δεν βοήθησε, αφού ήταν ένα κλικ πιο αργός.

Μορέιρα (6): Μαζί με τους Ματσιούλις, Κίνγκσλεϊ κράτησαν όρθια την ΑΕΚ και ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της. Ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ η απουσία του από τα παρκέ στο διάστημα που ήταν καθισμένος στον πάγκο με 3 φάουλ, στοίχισε στους γηπεδούχους.

Λάνγκφορντ (2): Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του αφού βρήκε απέναντί του την –προσαρμοσμένη πάνω του- άμυνα του Προμηθέα και περιορίστηκε κυρίως από τον Λούντζη. Λόγω αυτού, κυριεύτηκε από νευρικότητα, ήταν άστοχος (1/5 τρίποντα, 0/2 βολές) και υπέπεσε σε αβίαστα λάθη (5 τον αριθμό).

Ματσιούλις (5): Πάλεψε με το γνωστό του πάθος, τελείωσε το παιχνίδι με double-double (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ωστόσο είχε κάποια άστοχα –και φαινομενικά εύκολα- σουτ σε κρίσιμα σημεία. Θυμήθηκε και τα… νιάτα του όταν αγωνιζόταν περισσότερο ως «3».

Χρυσικόπουλος (1): Πέρασε και δεν… ακούμπησε από το ματς ο διεθνής φόργουορντ, που αγωνίστηκε 5 λεπτά και είχε το απόλυτο μηδέν στη στατιστικά, αλλά και 0/5 σουτ, τα περισσότερα εκ των οποίων με καλές προϋποθέσεις. Γενικά είναι ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα, αφού έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Γόντικας (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Γκίκας (4): Αρκετά ασταθής, ήταν ο μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο της Ένωσης στην 3η περίοδο όταν και εκτελούσε από την περιφέρειεα, όμως με την παρουσία στο υπόλοιπο παιχνίδι παίρνει αρνητικό πρόσημο. Ήταν πάντως ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους.

Μωραΐτης (2): Πήρε πάλι αρκετό χρόνο συμμετοχής λόγω των απουσιών που υπήρχαν στα γκαρντ (σχεδόν 17 λεπτά). Εντούτοις, δεν εξαργύρωσε την ευκαιρία αυτή τη φορά, όπως συνέβη στους προηγούμενους αγώνες. Τουλάχιστον, βγάζει… νεύρο και εγωισμό.

Μαυροειδής (-): Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Παπαθεοδώρου και δεν μπορεί να κριθεί.

Λοτζέσκι (1): Η μεγαλύτερη απογοήτευση της ΑΕΚ από τη σημερινή αναμέτρηση. Ο έμπειρος φόργουορντ έμεινε σε ρηχά νερά (3 πόντους με 0/5 σουτ) και υπέφερε στην άμυνα από τους αθλητικούς γκαρντ των φιλοξενούμενων. Φυσικά και για εκείνον υπάρχει το άλλοθι της κακής φυσικής κατάστασης, αφού έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες.

Κίνγκσλεϊ (5): Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλη ζημιά στους αντίπαλους ψηλούς και απέδειξε ότι μάλλον του ταιριάζει περισσότερο η θέση «4». Μετά την ανάπαυλα παρασύρθηκε στη μετριότητα της ΑΕΚ και εξαφανίστηκε από τον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, οι 14 πόντοι και τα 8 ριμπάουντ είναι μια καλή «παρακαταθήκη» και επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να προσφέρει.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμα:

Τα highlights από τη μεγάλη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.