Ελλάδα

Έχει πάρει τον... αέρα της ΑΕΚ ο Προμηθέας!

Ο Προμηθέας Πατρών με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε με το διπλό 75-82 από την έδρα της αποδεκατισμένης ΑΕΚ στο εξ αναβολής ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στην Basket League.

Το έκανε ξανά ο Προμηθέας!

Δεν έχουν περάσει ούτε τέσσερις μήνες σχεδόν όταν ο Προμηθέας κέρδισε την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ με 98-88. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά το έκανε και πάλι, πανηγυρίζοντας αυτή τη φορά σπουδαία νίκη στην έδρα της «Ενωσης» με 82-75 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο για τους Πατρινούς, εκεί όπου «έχτισαν» μια καλή διαφορά και μπόρεσαν να τη διατηρήσουν μέχρι τέλους, ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 6-3.

Από την άλλη, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, πλήρωσε την αστοχία της από τα 6.75μ. (7/27), αλλά τι πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς έλειπαν οι Ζήσης, Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς και Ρογκαβόπουλος, πέφτοντας στο 7-3.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και με «όπλο» την άμυνά της, ξέφυγε με δέκα πόντους στο 5' (13-3), χάρη σε ένα εξαιρετικό σερί 13 πόντων. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Προμηθέας έσφιξε την άμυνά του με τους γηπεδούχους να υποπίπτουν σε άστοχα σουτ και αρκετά λάθη.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μάκη Γιατρά να τρέξει ένα σερί 7-0 και να μειώσει στους τρεις τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-12).

Η «Ενωση» έμεινε σχεδόν πέντε λεπτά χωρίς πόντο, μέχρι ο Λάνγκφορντ να πάρει το «όπλο» του και με έξι πόντους να «ξεκολλήσει» επιθετικά την ΑΕΚ (25-20 στο 15'). Όμως ο Προμηθέας παρέμενε σε απόσταση «βολής», με κύριους εκφραστές τους Αγραβάνη και Τζέριαν Γκραντ. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως, ο Αγραβάνης μετά από έντονες διαμαρτυρίες στους διαιτητές αποβλήθηκε. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά 34-32.

Αμφότερες μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη μεν ΑΕΚ να απειλεί πίσω από τα 6.75μ. και τον Προμηθέα να κάνει θραύση στο «ζωγραφιστό», αφού κέρδισε τρία γκολ φάουλ. Γιαννόπουλος, Τζεράι Γκραντ και Τζέριαν Γκραντ τράβηξαν «κουπί» στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +10 στο 25' (45-55) και στο +11 στο 28' (51-62). Η «Ένωση» αδυνατούσε να βρει λύσεις στην άμυνα, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 53-63.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε και στην τέταρτη περίοδο ο Προμηθέας, καθώς με πέντε συνεχόμενους πόντους του Αθηναΐου η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 13 (55-68 στο 33'). Παρά τις προσπάθειες του Μορέιρα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κατεβάσει ποτέ κάτω από τους έξι πόντους, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα με 75-82.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 34-32, 53-63, 75-82

Έκανε τη διαφορά: Τα αδέλφια Γκραντ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο Τζεράι Γκραντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ πέτυχε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για... πάγκο: Εκτός... αγώνα ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος δεν βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ. Ενδεικτικό πως σε 21 λεπτά συμμετοχής, είχε μόλις 3 πόντους με 0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 3/4 βολές και ένα λάθος.

Η στιγμή του ματς: Οι πέντε διαδοχικοί πόντοι του Γιάννη Αθηναΐου στις αρχές τις τέταρτης περιόδου, που ανέβασαν τη διαφορά στους 13 πόντους υπέρ του Προμηθέα (55-68).

Το στατιστικό του αγώνα:
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο πάγκος του Προμηθέα πέτυχε 42 πόντους ενώ ο αντίστοιχος της ΑΕΚ μόλις 4!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x