Οι πραγματικά μεγάλες ομάδες δεν βασίζονται στις ορέξεις ενός παίκτη. Και ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει μπει για τα καλά σε διαδικασία «απεξάρτησης» από τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι εποχές που ο Λαρισαίος γκαρντ ήταν το «Α» και το «Ω» της ομάδας έχουν περάσει. Πλέον, αν και παραμένει απαραίτητος, οι Πειραιώτες δεν περιμένουν από αυτόν 20άρες για να κερδίζουν. Τα καταφέρνουν ακόμη κι όταν μένει στα ρηχά. Πολλές φορές, δε, αρκεί η παρουσία του στο παρκέ για να απασχολεί τις αντίπαλες άμυνες που προσαρμόζονται πάνω του και αφήνει ελεύθερο πεδίο για τους υπόλοιπους.

Ενδεικτικό είναι πως φέτος στα τέσσερα πρώτα ματς της ομάδας στην Ευρωλίγκα ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει 12,5 πόντους κατά μέσο όρο (με 10/26 δίποντα, 38,5% και 5/19 τρίποντα, 26,3%, καθώς επίσης 4 ασίστ και 2,5 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα).

Η σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια δείχνει πόσο περισσότερο βασιζόταν ο Ολυμπιακός στον Σπανούλη. Την περσινή σεζόν στα τέσσερα πρώτα ματς είχε 15,25 πόντους σε πάνω από 30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Την προπέρσινη είχε 20,75 πόντους σε περίπου 31 λεπτά παρουσίας στο παρκέ ανά αγώνα, ενώ στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα είχε 14,5 πόντους σε 29,5 λεπτά κατά μέσο όρο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube