ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Έχουν περάσει 80 λεπτά, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ΠΑΟΚ, είναι χειρότερος ακόμη κα από τον τελικό του Βόλου και ο Χριστοδουλόπουλος χειροκροτεί τους ΠΑΟΚτσήδες, προφανώς με ειρωνεία, επειδή τον… αποθεώνουν νωρίτερα από τους συναδέλφους του. Ήταν άλλωστε ο κορυφαίος του αγώνα.

Ο Ίβιτς, στο βάθος της εικόνας, με τον Λάζαρο να έχει σηκωμένα τα χέρια και να χειροκροτεί, έχει πάρει φόρα και… φρενάρει μπροστά στον τέταρτο διαιτητή για να του υποδείξει την «παράβαση» του επιθετικού της ΑΕΚ.

Αυτό ήταν ο ΠΑΟΚ: Δεν ένοιαξε που δεν μπορούσε να τη… βρει, που δεν είχε αρχή και τέλος και με επιλογές ερασιτεχνικού επιπέδου, συγκυριακές και σπασμωδικές, ειδικά γύρω από την αντίπαλη περιοχή, έχανε ένα δικό του ματς, μια νίκη που του εξασφαλίζει την πρωτιά.

Δεν ένοιαξε σε κανέναν ότι τα νεύρα ακόμη και του μετριοπαθή στις αντιδράσεις του Κίτσιου, ήταν πάνω από το κεφάλι του και έκανε του… κεφαλιού του, όσο η ΑΕΚ διαχειριζόταν την πιο εύκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της φετινής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ που αφήσαμε πίσω μας, πριν από πολύ καιρό, όταν έπαψε να απασχολείται με ανοησίες, αλλά κοίταξε μέσα του για να βελτιωθεί, επανήλθε και… να τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και αν δεν το διαθέτει ο άνθρωπος που καθοδηγεί την ομάδα, κανείς δεν έχει την απαίτηση να το κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Ειδικά όταν από το σύνολο των ποδοσφαιριστών λείπουν κάποιοι σπουδαίοι ηγέτες, άνθρωποι που με μια τους κίνηση, μια ματιά, θα έχουν αποτέλεσμα, θα φέρουν επιτυχία ή τουλάχιστο θα αποτρέψουν την αποτυχία.

Αυτή θα είναι μόνιμα μια απειλή για τον ΠΑΟΚ, όταν δεν ασχολείται με όσα δεν φτιάχνει σωστά και επιμένει να υποδεικνύει σε διαιτητές και αντίπαλους τι κάνουν λάθος.

Ανωριμότητα.

Ο ΠΑΟΚ του Βόλου με τον ΠΑΟΚ του αγώνα με την ΑΕΚ είχε ουσιαστικά δύο διαφορές: Η πρώτη έκρινε τον Κυπελλούχο, ένα γκολ οφσάιντ, η δεύτερη, ένα λάθος του Γλύκου. Και τα δύο δεν συνέβησαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Μάλιστα, τον Γλύκο να τον σηκώνεται που και που στα χέρια για να του δείχνεται ευγνωμοσύνη. Όχι γιατί κάνει το καθήκον του, αλλά, ορισμένες φορές κάνει δύο φορές το καθήκον του, όπως χθες, που κράτησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και δεν ήταν το πρώτο μέρος στο 0-3.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube