Γιώργος Ζαχαριάδης

Το νερό, η κλάση, η πρόκριση, ο Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ και οι μεταγραφές του

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στον sport-fm.gr για την πρόκριση του ΠΑΟΚ σε βάρος του Άγιαξ, κι αν μπορεί να τα καταφέρει, όπως είναι σήμερα κι χωρίς τελικά να ενισχυθεί με σπουδαίες μεταγραφές.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Η συζήτηση και η... αναζήτηση μοιάζει απλή: Εφόσον έχεις ορίσει το στόχο, γνωρίζεις ποιες είναι οι δυσκολίες για να τον πετύχεις, διαθέτεις τα μέσα για να αποκτήσεις κλάση και δύναμη, δεν απομένει τίποτε άλλο από το να υλοποιήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης και να αυξήσεις της ελπίδες πρόκρισης.

Με πιο απλά ελληνικά, κανείς τις μεταγραφές που θα σε απογειώσουν και δημιουργείς σύνολο πρόκρισης.

Άντ/ αυτού, ήρθε ένας ικανός, όπως δείχνει μέχρι τώρα Βραζιλιάνος, ένα θηρίο από τη Γάνδη, κάποιος αριστερός μπακ, που δείχνει θετικά στοιχεία και προσαρμόστηκε άμεσα κι όλο αυτό, που οδηγεί;

Αν σήμερα, ο Μαουρίσιο, ο Βιεϊρίνια κι ο Βέρνμπλουμ ήταν απόλυτα έτοιμοι για να ξεκινήσουν στους αγώνες με τον Άγιαξ, αναρωτιέμαι αν θα είχαν χάσει τη θέση τους από τους νεομεταγραφέντες. Και εσείς το γνωρίζετε. Δεν θα έμενε κανένας τους εκτός ενδεκάδας. Είτε γιατί είναι καλύτεροι είτε επειδή είναι πιο δεμένοι με τους υπόλοιπους.

Να σας πω:

Είναι καλός ο ΠΑΟΚ. Εξελίσσεται, δεν είναι ότι έχει κάνει άλματα και θα φτάσει τόσο ψηλά που θα παραμιλά η Ευρώπη. Θα είναι μια ασφαλής επιλογή, θα κάνει με ασφάλεια τα επόμενα βηματά του σε οποιαδήποτε διοργάνωση, αλλά, αν έχω ανάγκη από πρόκριση με τον Άγιαξ και πρόκριση σε όμιλο του Champions League, χρειάζεται υψηλότερη κλάση.

Δεν αποκλείεται όλα να είναι περιττά. Δηλαδή, να μην χρειάζεται σώνει και καλά την ενίσχυση επιπέδου Champions League για να τα καταφέρει με τον Άγιαξ.

Λένε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες δυο συναντήσεις τους, αλλά, αυτό δεν έχει φανεί πουθενά. Μετά τις απώλειες βασικών στελεχών για να γεμίσουν πάλι τα ταμεία του, δεν μπορεί, έχει χάσει πολύ.

Κι ο ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν μένει ο ίδιος, μου μοιάζει πιο σοβαρός, όπως τον είδα στα φιλικά του. Αν αυτό δεν φτάνει τελικά, για να τελειώνει τη δουλειά με τον Άγιαξ, είναι σίγουρα θέμα του Σαββίδη, να πάψει να κινείται μεταξύ Βραζιλιάνου... θα δούμε αν τελικά πετύχαμε διάνα και ενός δυνατού και εντυπωσιακού σε παράστημα και ανάστημα Νιγηριανού. Να ακουμπήσει καλύτερες αγορές και με επιλογές καλύτερες του εξαιρετικού Μαουρίσιο.

Οι Ιταλοί, στο βορρά, λένε: η κλάση δεν είναι σαν το νερό. Προφανώς εννοούν ότι δεν υπάρχει παντού.

Βλέπω ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για το παραπάνω και το μόνο που μπορώ να στηρίξω την φιλοδοξία για την πρόκριση είναι δύο καλά παιχνίδια με τους υπάρχοντες ήρωες, παλιούς και νέους, να αποδίδουν το παραπάνω και να καλύπτουν με υπερπροσπάθεια τα μείον τους.

Τι άλλο, από το να γίνει ο Αουγκούστο πιο Μαουρίσιο από τον Μαουρίσιο και ο Εσίτι, πολύ πιο... Βέρνμπλουμ και Βιεϊρίνια μαζί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x