Ώρα για τελικό Copa America, ώρα για το απόλυτο clasico σε επίπεδο εθνικών ομάδων! Τα ξημερώματα της Κυριακής (11/7, 03:00, OPEN TV) οι Αργεντινή και Βραζιλία, με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη, αναμετρώνται στο «Μαρακανά» με στόχο την κατάκτηση του 15ου και του 10ου , αντίστοιχα, βαρύτιμου τροπαίου της Νότιας Αμερικής στην ιστορία τους.

Με τους οικοδεσπότες του τουρνουά να επιδιώκουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους, μετά την κατάκτηση του 2019 και τους Αργεντινούς να στεφθούν εκ νέου Πρωταθλητές, ύστερα από το 1993. Σε έναν τελικό, στον οποίο θα βρεθούν για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση φίλαθλοι, περίπου 2.200 από κάθε ομάδα.

Η Βραζιλία προκρίθηκε στα προημιτελικά τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Group B. Άρχισε τις υποχρεώσεις τις με τρεις νίκες (3-0, 4-0 και 2-1) κόντρα σε Βενεζουέλα, Περού και Κολομβία, αντίστοιχα, σημειώνοντας 1-1 απέναντι στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής. Εν συνεχεία, χωρίς να πείσει με τις εμφανίσεις της, επικράτησε 1-0 των Χιλή και Περού στους «8» και στους «4», ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τον τελικό.





Από την άλλη, η Αργεντινή πέρασε κι αυτή στα νοκ αουτ ως πρώτη του έτερου ομίλου. Αν και άρχισε με το «Χ» (1-1) με τη Χιλή, μετέπειτα νίκησε και στα τρία επόμενα παιχνίδια της, κόντρα σε Ουρουγουάη (1-0), Παραγουάη (1-0) και Βολιβία (1-4). Η «αλμπισελέστε» βάδισε με μπροστάρη τον Λιονέλ Μέσι (τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ συνολικά στο τουρνουά) και στις δύο επόμενες φάσεις, κερδίζοντας 3-0 το Εκουαδόρ και 3-2 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) την Κολομβία στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, αντίστοιχα.






Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα μοναδικά προβλήματα αφορούν την ομάδα του Τίτε. Ο τεχνικός της Βραζιλίας δεν θα έχει στη διάθεσή του Γκάμπριελ Ζεσούς, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμά του στον Μένα στον προημιτελικό με τη Χιλή. Ενώ, από τραυματισμό ταλαιπωρείται ακόμη ο Άλεξ Σάντρο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σίλβα, Λόντι, Φρεντ, Κασεμίρο, Ριτσάρλισον, Πακετά, Έβερτον, Νεϊμάρ.

Αργεντινή (Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Σέλσο, Μέσι, Λ. Μαρτίνες, Γκόμεζ.

Η μεταξύ τους ιστορία:

Πρόκειται για την 108η σύγκρουση των δύο ομάδων. Με την Βραζιλία να έχει το «πάνω χέρι» με 43 νίκες έναντι 39 της Αργεντινής.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ουρουγουανός Εστέμπαν Οστόγιτς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube