Copa America

Πακέτα-ρε πρόκριση η Βραζιλία και περιμένει Αργεντινή

Χωρίς να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο, η Βραζιλία νίκησε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο 1-0 το Περού στον πρώτο ημιτελικό του Copa America που φιλοξενεί και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

Η κακή Βραζιλία νίκησε 1-0 δύσκολα με το γκολ του Λούκας Πακετά στο 35’ το Περού στο Ρίο στον πρώτο ημιτελικό του Copa America που διοργανώνει και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της ερχόμενης Κυριακής, όπου θα διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο της στο θεσμό κόντρα σε Αργεντινή ή Κολομβία, οι οποίες αναμετρώνται την Τετάρτ, ενώ σημείωσε την 35η νίκη της επί του συγκεκριμένου αντιπάλου, που πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Βραζιλία δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους που θα περίμενε αρχικά στην αντίπαλη εστία, παρόλα αυτά στο 8΄ο Νεϊμάρ έχασε μια κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τη «σελεσάο». Στη συνέχεια, μαζί με τον Ριτσάρλισον, δημιούργησαν κινδύνους στην εστία του Γκαγιέσε και έχασαν αμφότεροι μια διπλή κλασική ευκαιρία στο 19΄, την οποία έβγαλε αντίστοιχες φορές ο γκολκίπερ των «Ινκας».

Τελικά, στο 35' η σπουδαία ατομική ενέργεια του Νεϊμάρ έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Πακετά μέσα στην περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους «καριόκας». Οι Περουβιανοί προσπάθησαν να βγουν μπροστά και κέρδισαν κάποια ανεκμετάλλευτα κόρνερ, οπότε ο Νεϊμάρ είχε μια καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για να διπλασιάσει τα τέρματα της Βραζιλίας.

Το Περού ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά στην επανάληψη και μέχρι το 50’ έχασε δύο ευκαιρίες, την ώρα που οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν τις λύσεις για να «διασπάσουν» την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις γιο το δεύτερο και ίσως νικητήριο γκολ. Έτσι, στο 61’ ο Πέρες έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Εντερσον. Αυτό φαίνεται πως «αφύπνισε» τους παίκτες του Τίτε και ο Νεϊμάρ προσπάθησε να αναλάβει τις πρωτοβουλίες, χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 65’.

Το Περού προσπάθησε να ξαναβγεί μπροστά, όμως η άμυνα της «σελεσάο» είχε βελτιωθεί και ο Εμερσον δεν απειλούταν. Οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές άρχισαν να μπαίνουν στην περιοχή του Γκαγιέσε χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, «παγώνοντας» περισσότερο το ρυθμό του ματς. Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καλό, στο 81’ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του Κάλενς, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Εντερσον, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά σε κενή εστία. Ο Νεϊμάρ άρχισε να παίρνει την μπάλα και να κερδίζει φάουλ, την ώρα που ο Τίτε έβγαζε μεσοεπιθετικούς και έβαζε αμυντικούς για να κρατήσει το αποτέλεσμα, οπότε δε συνέβηκε κάτι ιδιαίτερο μέχρι την ολοκλήρωση του ματς.



Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Λόντι (85' Εντερ Μιλιτάο), Κααεμίρο, Φρεντ (85' Φαμπίνιο), Ριτσάρλισον (84' Βινίσιους Τζούνιορ), Πακετά (90+2' Ντόουγκλας Λουίζ), Έβερτον Σεμπολίνια (70' Έβερτον Ριμπέιρο), Νεϊμάρ

Περού (Ρικάρδο Γκαρέκα): Γκαλιέσε, Κόρσο (74' Λόρα), Σανταμαρία, Κρίστιαν Ράμος (46' Ρασιέλ Γκαρσία), Κάγενς, Τράουκο (46' Μάρκος Λόπες), Τάπια (89' Tαβάρα), Γιοτούν, Πένια, Κουέβα (81' Ορμένιο), Λαπαντούλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x