Σπουδαίο «διπλό» από τον Βόλο, ο οποίος -έξι μέρες μετά τη νίκη (1-2) του επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ- πέρασε κι από το «Κλ. Βικελίδης» επικρατώντας 2-0 του Άρη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League 1!

Σ' ένα ματς που ο Κώστας Μπράτσος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές, βλέποντας όμως την ομάδα του να πετυχαίνει δύο γκολ (80' Σοάρες και 86' Κορέα) σε τρεις μόλις τελικές και να αποχωρεί με το «τρίποντο».

Έτσι, οι Βολιώτες ανέβηκαν στους 28 βαθμούς (9η θέση), όντας στο -1 από τον 7ο Άρη και στο -2 από τον 6ο Παναθηναϊκό (ματς λιγότερο). Αρκετά «φλύαροι» ανά διαστήματα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όμως ολοκλήρωσαν το ματς με 15 τελικές (οι εννιά εντός στόχου)!




Στο... μυαλό των κόουτς:

«Πιστός» στο 4-2-3-1 ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος διατήρησε τον Σιαμπάνη στην εστία. Ο 19χρονος Κυριάκος Ασλανίδης τοποθετήθηκε στο πλάι του Μπράμπετς στα στόπερ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε επίπεδο Super League 1. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Σούντγκρεν, στο αριστερό ο Γκάνεα, με τους Σάσα και Ματίγια να συνθέτουν το δίδυμο στα χαφ. Μπροστά τους βρισκόταν σε ελεύθερο ρόλο ο Εντιαγέ, με τους Μανσίνι και Γκαρσία να είναι στα δύο άκρα, αλλάζοντας συχνά πλευρές. Στην κορυφή της επίθεσης άρχισε ο Καμαρά.

Ίδιο σύστημα και από τον Κώστα Μπράτσο για τον Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια ο Παπαδόπουλος, με τους Άλχο, Ρίνερ, Γκουλέν και Φεράρι, από δεξιά προς τα αριστερά, να αποτελούν την άμυνα. Οι Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν δίδυμο στα χαφ, με τους Ρεγκατέν, Ορός και Μπαρτόλο να κινούνται πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Το ματς:

Δυναμικό «μπάσιμο» στην αναμέτρηση για τον Άρη. Μόλις στο 3' το σουτ που έπιασε εντός της περιοχής ο Μανσίνι κόντραρε στα σώματα, ενώ στο επόμενο λεπτό (4') έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπράμπετς. Ο Τσέχος στόπερ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 12' οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ρομέρο να αντικαθιστά τον τραυματία Ρίνερ.

Στο 19' το παιχνίδι σταμάτησε: Όλοι όρθιοι για να χειροκροτήσουν. Οι άνθρωποι του Άρη ύψωσαν μια φανέλα με τον αριθμό «19», ηλικία στην οποία έφυγε από τη ζωή ο αδικοχαμένος Άλκης.



Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε απόλυτο βαθμό την πρωτοβουλία των κινήσεων (73%-27% η κατοχή της μπάλας), ωστόσο ήταν αρκετά «φλύαροι». Παρόλα αυτά, ήταν οι μόνοι που απειλούσαν ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με επτά τελικές (οι τέσσερις εντός στόχου), με τους Βολιώτες να μην έχουν καμία.

Στο 32' υπήρξε φάση διαρκείας για τον Άρη. Τα σουτ των Καμαρά και Γκάνεα κόντραραν σε πρώτο χρόνο, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει εν συνεχεία το πλασέ του Εντιαγέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ασλανίδη -ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά- να βρίσκεται ολομόναχος μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής και να πιάνει το μονοκόμματο σουτ, βλέποντας ωστόσο τον Παπαδόπουλο να αποκρούει.



Τα προβλήματα για τον Κώστα Μπράτσο δεν έλεγαν να σταματήσουν, με τον Έλληνα τεχνικό να προχωρά σε δύο ακόμα αναγκαστικές αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, καθώς οι Κλέιμαν και Σοάρες αντικατέστησαν τους Παπαδόπουλο και Ορός.

Το σουτ του Γκαρσία στο 52' και το τελείωμα του Μανσίνι στο 65' από το ύψος της μεγάλης περιοχής απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ανά διαστήματα προσπαθούσαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους.

Στο 76' ο Άρης -που πίεζε για το γκολ- είχε διπλή ευκαιρία, με τον Κλέιμαν να αποκρούει πρώτα το διαγώνιο σουτ του Καμαρά και στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Γκάμα.

Κι όμως, το γκολ τα βρήκαν οι φιλοξενούμενοι! Στο 80' ο ηρωικός Τσοκάνης (αγωνιζόταν κι αυτός με τραυματισμό) έκλεψε από τον Εντιαγέ στον χώρο του κέντρου, έβγαλε στον Φαν Βέερτ, ο οποίος έσπασε στον Σοάρες μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής. Ο νεοεισελθών έκανε το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Εντιαγέ για να καταλήξει στα δίχτυα.

Και πριν προλάβει καλά-καλά να συνέλθει -πόσω μάλλον να αντιδράσει- ο Άρης είδε τον Βόλο να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ: Ο Μπαριέντος είδε το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Κορέα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Σιαμπάνη για το 0-2.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα του Άκη Μάντζιου προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς να σημειώσει όμως κάποια σπουδαία ευκαιρία, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

MVP: Την άτυπη διάκριση θα πάρουν από κοινού οι δύο πορτιέρε του Βόλου, Παπαδόπουλος και Κλέιμαν, ο καθένας για ένα ημίχρονο! Καταλυτική η παρουσία αμφοτέρων, οι οποίοι κράτησαν στο ματς την ομάδα τους, ώστε οι συμπαίκτες τους να καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους μπροστά. Από τους άτυχους ο πρώτος, για τον οποίο μένει να φανεί τι πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει. Πολύ καλό παιχνίδι και από το δίδυμο Τσοκάνης-Μπαριέντος.

Η σφυρίχτρα: Υπήρξαν φωνές και από τους δύο πάγκους σε ορισμένα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, δεν έλαβε χώρα κάποιο κραυγαλέο λάθος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σούντγκρεν (84' Σάκιτς), Ασλανίδης, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια (72' Μπερτόγλιο) – Γκαρσία (58' Γκάμα), Εντιαγέ (84' Μάνος), Μανσίνι (72' Ιτούρμπε) – Καμαρά.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κουέστα, Δεληζήσης, Ντουκουρέ, Λόπεθ.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος (46' Κλέιμαν) – Άλχο (73' Πουρίτα), Ρίνερ (12' Ρομέρο), Γκουλέν, Φεράρι – Τσοκάνης, Μπαριέντος – Ρεγκατέν, Ορός (46' Σοάρες), Μπαρτόλο (67' Κορέα) – Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Νίνης, Φερνάντες, Σιέλης, Ροσέρο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Α' Βοηθός: Χασάν Κούλα
Β' Βοηθός: Δημήτριος Παγουρτζής
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube