Σε έναν άνετο περίπατο εξελίχθηκε η πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και ειδικότερα σε μια χρονική συγκυρία που ήταν δύσκολη, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Προφανώς, μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα 18 τρίποντα, αλλά όταν προέκυψαν πιο… συμβατές συνθήκες μπάσκετ, η άμυνα ήταν αυτή που έβγαλε τον Ολυμπιακό από πιθανά προβλήματα.

Ο κόουτς της εξέδρας αναλύει:

Η κακή άμυνα άγχωσε τους πάντες:
Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός πέτυχε 30 πόντους, αριθμός που συνιστά ένα πάρα πολύ καλό νέο για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα πετυχαίνει τέτοια σπάνια επιθετική συγκομιδή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, υπήρχαν… ανορθογραφίες, αφού το 25 στο παθητικό ήταν πολύ πιθανό να ακυρώσει την εξαιρετική επιθετική βραδιά κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, που ήταν αήττητη στην έδρα της. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έπρεπε να βάλει μπροστά την άμυνά της κι αυτό έκανε στη συνέχεια.

Το κρίσιμο 12-0 της δεύτερης περιόδου: Η Αρμάνι ισοφάρισε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου σε 33-33 σκορπώντας ενθουσιασμό στο κοινό και ο κίνδυνος να απογοητευθεί ο φιλοξενούμενος πάντα υπάρχει. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν αντίδραση σπουδαίας ομάδας. Με σερί 12-0 έγινε το 45-33 υπέρ των Πειραωτών, που επέβαλαν τον δικό τους νόμο σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, ρίχοντας τους γηπεδούχους και πάλι στα σχοινιά.

Η άμυνα του Παπανικολάου: Είπαμε, καλά τα τρίποντα και τα 12 του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Ολυμπιακός εμπόδισε την πιθανή αντεπίθεση της Αρμάνι μέσω της άμυνάς του. Οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν 12 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο και 15 στο τέταρτο και ειδική μνεία σε αυτό πρέπει να γίνει στον Παπανικολάου. Τρία επιθετικά φάουλ κέρδισε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, μοιράζοντας αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του στο άλλο μισό του γηπέδου. Θα έλεγε κανείς ότι τη βάση έβαλε η επίθεση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τη διαφορά του +21 ήταν απόρροια της άμυνας.

Λαρεντζάκης με το… σπαθί του: Όταν αποκτήθηκε πέρυσι, είχαν γραφτεί πολλά για το αν η θέση του ήταν ασφαλής στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Η απάντηση του Λαρεντζάκη ήταν δουλειά και βελτίωση. Τελικά, έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη που όπως λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι «3-and-D». Αξιόπιστη λύση στο τρίποντο και πολύ καλή άμυνα, συν ενέργεια στο παιχνίδι του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»