Euroleague

Απάντησε με «διπλάρα» στο Μιλάνο ο εκθαμβωτικός Ολυμπιακός!

Θάμπωσε τα πλήθη ο Ολυμπιακός! Με μυθική εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία με ρεκόρ τριπόντων (18/33) οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν από την ήττα στο ντέρμπι, διαλύοντας (72-93) την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Αν οι ομάδες που στοχεύουν ψηλά, πρέπει πάνω από όλα να έχουν χαρακτήρα, τότε ο Ολυμπιακός έδωσε ένα δείγμα των δυνατοτήτων του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όχι μόνο αντέδρασε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά διέλυσε την Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο με 21 πόντους (72-93).

Σε μία βραδιά που θα μείνει στην ιστορία λόγω του ρεκόρ τριπόντων (18 εύστοχα), οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν και υποχρέωσαν το σύνολο του Μεσίνα στην πρώτη εντός έδρας ήττα και την τρίτη σερί στη Euroleague, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο 8-4, φτάνοντας τους Ιταλούς (8-4 επίσης).

Πρώτος σκόρερ ο Λαρεντζάκης με 18π. (5/9τρ.) και τον ακολούθησαν οι Ντόρσεϊ (14π., οι 12 στην πρώτη περίοδο, 4/6τρ., 4ασ.), Βεζένκοφ (12π., 2/3τρ.), ενώ εξαιρετικές άμυνες έβγαλε ο Παπανικολάου στην τρίτη περίοδο, όταν η Αρμάνι προσπαθούσε να επιστρέψει στο σκορ.

Από την Αρμάνι αυτός που διασώθηκε ήταν ο Σέιβον Σιλντς, που σταμάτησε στους 26π. (3/4τρ.), με τον Ντατόμε να είναι ο έτερος μοναδικός διψήφιος με 12π. σε 13’ συμμετοχής.

Το ματς

Η άγρια κατάσταση του Ολυμπιακού φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Ντόρσεϊ άρχισαν με 3/3 τρίποντα (2-9), ενώ ο Αμερικανός με άλλες δύο «βόμβες» εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (6-18), ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» της πρώτης περιόδου ήρθε με το τέταρτο τρίποντό του, κάνοντας το 18-27. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 25-30, καθώς την ίδια ώρα η άμυνα των «ερυθρολεύκων» ζούσε με τον… ενθουσιασμό που είχε φέρει η επίθεση.

Το μοτίβο που ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος μεταφέρθηκε και στη δεύτερη, καθώς η Αρμάνι με αιχμή του δόρατος του Ντάνιελς και με εκπληκτική άμυνα του νεοεισελθόντα Χάινς, έφερε πολύ γρήγορα το ματς σε ισορροπία (33-33) και πλέον η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ένα στοίχημα. Αυτό κερδήθηκε και πάλι από τη γραμμή του τριπόντου. Λαρεντζάκης και Σλούκας έδωσαν την ορμή που χρειαζόταν και ο Μάρτιν (8 πόντοι στη δεύτερη περίοδο) που εξελίχθηκε σε απρόβλεπτο παράγοντα του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν σερί 12-0 (33-45). Ο ρυθμός είχε δοθεί και ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο στο +15 (45-60), με τον Πρίντεζη να δίνει επίσης πολύτιμες επιθετικές λύσεις.

Η έναρξη της τρίτης περιόδου ήταν το χειρότερο διάστημα για τον αποψινό Ολυμπιακό, καθώς στα πρώτα τέσσερα λεπτά δεν μπόρεσε να βρει σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι, αλλά σε αυτό χρονικό διάστημα που ήταν επαρκές για να γίνει η… ζημιά, η ομάδα του Μπαρτζώκα κρατήθηκε στον αφρό μέσω της άμυνάς του, αφού δέχθηκε μόλις ένα 7-2 (52-62) και έκτοτε ξαναμπήκε στο ρυθμό του αγώνα και πάλι με τρίποντα. Παπανικολάου και ΜακΚίσικ έστειλαν τη διαφορά στο +15 (53-68), ενώ αυτή έφτασε στην υψηλότερη τιμή +17 (55-72) με βολές του Φαλ, με την περίοδο της… άμυνας να κλείνει στο 57-72. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Παπανικολάου ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα, κερδίζοντας τρία επιθετικά φάουλ, σταματώντας την ορμή, που πήγε να χτίσει η Αρμάνι.

Το πού τελικά θα κάτσει η… μπίλια κρίθηκε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, καθώς ο Ολυμπιακός έχοντας βάλει μπροστά τους αμυντικούς του μηχανισμούς, κρατούσε σφιχτά τη νίκη στα χέρια του και το στοίχημα ήταν να πάει τη διαφορά όσο πιο ψηλά γινόταν, καθώς το ενδεχόμενο ισοβαθμίας των δύο ομάδων δεν είναι πια διόλου απίθανο. Παίζοντας με άνεση και χωρίς πίεση ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο Λαρεντζάκης τα έβαζε όλα. Με δικό του τρίποντο έκανε το 67-85, συνέχισε ο Σλούκας (70-88) και ο επίλογος δόθηκε με buzzer-beater τρίποντο του «Λάρι» διαμορφώνοντας το τελικό 72-93, με το +21 να είναι και η υψηλότερη διαφορά που καταγράφηκε στο ματς.

MVP: Με πολύ μικρή διαφορά από οποιονδήποτε δεύτερο, επιλέγουμε τον Ντόρσεϊ. Ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα και τον ρυθμό με το σόου από τη γραμμή του τριπόντου στο πρώτο ημίχρονο. Τρομερός και ο Λαρεντζάκης φυσικά, που ήταν η κύρια αιτία για να εκτοξευθεί η διαφορά.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Τι άλλο; Ο Ολυμπιακός είχε 18/33 τρίποντα και εμείς θα σταθούμε κυρίως στο 12/16 του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί έστρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» κι εκεί… κοιμήθηκαν.



Τα δεκάλεπτα: 25-30, 45-60, 57-72, 72-93

Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 72-93
Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 72-93

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x