Εκμεταλλευόμενος και τη βατή κλήρωση, ο Γιάννης Σγουρόπουλος προχώρησε με δύο νίκες στο ταμπλό των «64» και μπήκε στην πρώτη 16άδα του World Table Tennis Feeder του Λιβάνου. Αντιμετώπισε αξιόλογους αντιπάλους, αλλά υπήρχε διαφορά ποιότητας και, σε συνδυασμό με τη σταθερά καλή απόδοση, ήρθε δυναμικά η είσοδος στην πρώτη 16άδα.

Το μεσημέρι στον πρώτο γύρο ο Σγουρόπουλος κατέβαλε τον Νιγηριανό Ολατζίντε Ομοτάγιο με 3-1 σετ, το βράδυ στον δεύτερο τον Ιορδανό Ζαΐντ Άμπο Γιαμάν από την Ιορδανία με 3-0 σετ και την Τετάρτη «κυνηγά» την πρόκριση στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Χέλμι.

Ήδη, με την παρουσία στον τρίτο γύρο έχει εξασφαλίσει 15 πόντους για τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης και διεκδικεί αρκετούς παραπάνω, κάτι που, επίσης, τον ενδιαφέρει στην προολυμπιακή διαδικασία.

Το WTT Feeder Ι του Λιβάνου άρχισε το πρωί της Τρίτης με τα διπλά, όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Νωρίς το μεσημέρι ο Σγουρόπουλος, νούμερο 348 στο World Rank #εβδομάδα 12, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, τέθηκε αντιμέτωπος με σημαντικό εκπρόσωπο της Αφρικής. Έχασε το πρώτο σετ από τον Νιγηριανό Ομοτάγιο (νούμερο 96 της παγκόσμιας κατάταξης), αλλά βρήκε άμεσα ρυθμό και πήρε τον έλεγχο του ματς.

Στο τέταρτο σετ είχε, επίσης, δυσκολίες, μάλιστα χρειάστηκε να σώσει και σετ μπολ. Πέρασε και τότε τα χτυπήματά του κι έφτασε στο τελικό 3-1 σετ (10-12, 11-6, 11-4, 12-10).

Στον δεύτερο γύρο του απλού συνάντησε τον Άμπο Γιαμάν, ο οποίος δεν είναι αξιολογημένος. Με σοβαρό πρόσωπο και απόλυτη προσοχή ο Ελευσίνιος άσος έκανε εύκολο το έργο του και επιβλήθηκε του αθλητή από την Ιορδανία με 3-0 σετ (11-5, 11-7, 11-4).

Στη δεύτερη μέρα του τουρνουά, ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται στον γύρο των «16» απέναντι στον Μαχμούντ Χέλμι. Ο Αιγύπτιος την Τρίτη πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη κόντρα στον Πορτορικανό Μπράιαν Αφανάντορ με 3-2 σετ. Το ματς γίνεται στις 13:20. Ο Χέλμι είναι σήμερα νούμερο 212 στον κόσμο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΟΑΚΑ: Νέα περίφραξη 7,5 χιλιομέτρων και αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας

Τετραήμερο δράσεων στο Αμοργιανό Φεστιβάλ 2026 «Vikelas Sports & Aegean Blue Classic Car IDORO»

ΕΦΟΕΠΑ: «Απαράδεκτη η έξωση από το ΣΕΦ - Καμία εναλλακτική λύση από πλευράς Πολιτείας»

Ο αθλητισμός ένωσε Αρχαία Ολυμπία, Κορυδαλλό & Κύπρο για το περιβάλλον

Ο μαραθώνιος της Ύδρας με διεθνή απήχηση

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό: Καμία απάντηση από τον Δήμο Γλυφάδας για το κλειστό στην εκπνοή της προθεσμίας!

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Θέλει Γλυφάδα για έδρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Εν αναμονή της απάντησης από τον Δήμο

Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Πλησιάζει τα 9.000 μέλη μέσα σε ένα μήνα ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Με επτά Έλληνες αρχίζει στη Ν. Κορέα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων πινγκ πονγκ 2026