Γενικά

Η Ιαπωνία τελείωσε την 32ετή κυριαρχία της Κίνας στο πινγκ-πονγκ

Μετά από 32 χρόνια, η Ιαπωνία έβγαλε την Κίνα από την κορυφή του πινγκ-πονγκ στην Ασία.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ιαπωνία έβαλε τέλος σε 32 χρόνια κινεζικής κυριαρχίας στο πινγκ πονγκ στους Ασιατικούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Ναγκόγια, καθώς επικράτησε με 3-2 στο ομαδικό ανδρών, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό.

Σημειώνεται, ότι από το 1994, η Κίνα κατέκτησε κάθε διοργάνωση αυτών των ηπειρωτικών αγώνων, μέχρι που ο Σόρα Ματσουσίμα νίκησε τον Γουέν Ρουϊμπο στον καθοριστικό αγώνα του τελικού, που διεξήχθη σήμερα (25/9).

«Το γεγονός ότι τους νικήσαμε αποδεικνύει ότι μας έλειπε η αυτοπεποίθηση μέχρι τώρα», δήλωσε ο Ιάπωνας παίκτης, Τομοκάζου Χαριμότο και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τον αγώνα, δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο στον τρόπο που παίξαμε, ούτε προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι νικήσαμε. Απλώς καταφέραμε να βρούμε αυτό που μας έλειπε: την αυτοπεποίθηση».

Η Ιαπωνία είχε στον τελικό δύο παίκτες από την πρώτη πεντάδα του κόσμου και συγκεκριμένα, τον Ματσουσίμα (Νο 3) και τον Χαριμότο (Νο 5), ενώ η Κίνα είχε στις τάξεις της, επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Γουάνγκ Τσουκίν και τον Λιν Σιντόνγκ (Νο 8).

«Η Κίνα βασιζόταν σε έξι ή επτά πολύ δυνατούς παίκτες και γι' αυτό η «βασιλεία» τους κράτησε τόσα χρόνια. Τώρα, με δύο από εμάς στην πρώτη πεντάδα, εγώ και ο Ματσουσίμα μπορούμε να πετύχουμε τέτοιες νίκες», εξήγησε ο Χαριμότο, ο οποίος εξασφάλισε την ισοπαλία σε 2-2 νικώντας τον Γουάνγκ (3-0), που προηγουμένως επικράτησε του Ματσουσίμα.

«Δυσκολεύτθκα ψυχικά», σχολίασε ο Γουάνγκ και συνέχισε: «Μπορεί να πανικοβληθήκαμε λίγο προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι και ήμασταν βιαστικοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x