Την έκδοση εβδομαδιαίας λίστας με τα εγκλήματα που διαπράττουν παράτυποι μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο ενός εκ των δύο διαταγμάτων που υπέγραψε χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που εκδόθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, ο κατάλογος με τα εγκλήματα θα δημοσιεύεται για την «καλύτερη ενημέρωση» των πολιτών σχετικά με «απειλές για τη δημόσια ασφάλεια».

Το διάταγμα προβλέπει επίσης την πρόσληψη 10.000 επιπλέον υπαλλήλων στις υπηρεσίες μετανάστευσης και την μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για περιοχές που δεν συμμορφώνονται πλήρως με τη μεταναστευτική νομοθεσία.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως, ο κ. Τραμπ δήλωσε στο δίκτυο NBC πως οι παράνομοι μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά δε θα πρέπει ν' ανησυχούν για ενδεχόμενη απέλασή τους.

«Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν. Θα έχουμε διαμορφώσει την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό, μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Τραμπ εστίασε επανειλημμένα σε εγκλήματα λαθρομεταναστών, ενώ στην αρχή της καμπάνιας του είχε προκαλέσει αίσθηση με την τυφλή δήλωσή του ότι οι Μεξικανοί που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δολοφόνοι και βιαστές.

Το δεύτερο διάταγμα που υπέγραψε ο κ. Τραμπ αφορά την κατασκευή αντιμεταναστευτικού τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της χώρας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων