ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, είπε ο Λουτσέσκου και αυτό είναι απλά η αλήθεια. Θα συμπληρώσω ότι είναι μάλλον ο μοναδικός που επιχείρησε να γίνει ειλικρινής και να μην ταΐζει κουτόχορτο τον κόσμο. Όλοι νομίζουν ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές, ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ίσως και μουντιαλικοί, θα σφάζονται για να παίξουν στην Τούμπα. Δεν είναι έτσι. Η φιλοδοξία τους οδηγεί κάπου αλλού. Σε πρωταθλήματα που παίζουν κανονικό ποδόσφαιρο και διαθέτουν πρωτάθλημα που αρχίζει και τελειώνει χωρίς να παρεμβαίνει ο υπουργός, ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ.

Είναι προφανές ότι κανείς δεν θα προτιμήσει τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα, αν δεν πεισθεί ότι εκτός από τις απολαβές του, εγγυημένο θα είναι το ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Θα είναι επίσης ασφαλές για τον ίδιο και για την οικογένειά του και δεν θα αντικρίσει εικόνες που συνήθως μας καθιστούν διεθνώς ρεζίλι.

Ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου δεν έκανε καμία σοβαρή μεταγραφή, ούτε κι ο άνθρωπος που μιλούσε για το απεριόριστο μπάτζετ έδωσε κάτι παραπάνω για να φέρει έναν καλό ποδοσφαιριστή, ικανό να βάλει σε μια τάξη ο,τι δεν καταφέρνει ο Κάνιας, ο Σάχοφ και όλοι αυτοί οι φιλότιμοι κομπάρσοι.

Ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη του και πολύ σπουδαία αποστολή, με αντίπαλο τη Βασιλεία, θα είναι ο ίδιος, ο περσινός, κι αν δεχθούμε ότι ο Κάμπος ήταν από τους καλύτερους στο δεύτερο μισό της σεζόν, είναι μάλλον αποδυναμωμένος.

Θα στηρίξει πολλά στην αποψίλωση της ελβετικής ομάδας που ξεκινά το πρωτάθλημα μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες και ενδεχομένως να είναι ελαφρώς πιο έτοιμη.

Ο Λουτσέκου μπορεί να είναι ειλικρινής και να τη... λέει στον Σαββίδη, που δεν του εξασφάλισε μεταγραφές και ενίσχυση, αλλά, από όλο αυτό δεν θα μείνει τίποτε όταν θα τελειώνουν οι αναμετρήσεις με τη Βασιλεία. Αυτό θα πρέπει να το αποδεχθούμε όλοι μας και να σκεφτούμε για τα δύο ενδεχόμενα, της πρόκρισης και του αποκλεισμού. Πως θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ και πως θα συνεχίσει την πορεία του όταν αποκλειστεί ή όταν προκριθεί. Θα είναι επιτέλους έγκαιρη (λέμε τώρα...) η ενίσχυση για το επόμενό του βήμα; Ή θα επιμείνει στην ίδια τακτική της καθυστέρησης, που δεν μπορεί, κάπου θα συναντήσει τις συνέπειες...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube