ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε απομονωμένα, μακριά από οποιοσδήποτε άλλο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αρη ή Αρη-ΠΑΟΚ που θα ακολουθήσει.
Η πρώτη επαφή του ΠΑΟΚ με τον ρη, για το κύπελλο ήταν χορταστική για τους περισσότερους και εκείνο που θυμάμαι, χωρίς να κάνω μεγάλη προσπάθεια είναι το εξής:

Ακούω ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, made in paok, σχεδόν όλα. Κι είναι οι οπαδοί-δημοσιογράφοι, που μεταδίδουν την κλήρωση του κυπέλλου, μιλούν για τον όμιλο με ΠΑΟΚ και Αρη και την πρώτη τους αναμέτρηση στην Τούμπα και βάζουν τα γέλια. Ειρωνικά, με χυδαιότητα, με ειρωνεία και τεράστιο ενθουσιασμό, του στιλ, τώρα θα δείτε πόσα θα μαζέψετε.

Και λέω τώρα, πόσο έχουν εκτεθεί όλοι αυτοί, αν βέβαια θυμάστε και εσείς συνακροατές μου πως αντιμετώπισαν τον Αρη, αντίπαλο σε αγώνα κυπέλλου, που το αποτέλεσμα θα κρίνει σε περιορισμένο βαθμό την πρόκριση των δύο ομάδων. Εφόσον δεν αυτοκτονήσουν με Εργοτέλη και Αήττητο Σπάτων.

Αυτή ήταν η πρώτη εικόνα. Η δεύτερη εξακολουθεί να είναι ευχάριστη από τον Αρη, διότι, αποδεικνύει στο πρώτο και πολύ δύσκολο παιχνίδι του, ότι δεν ήταν τίποτε τυχαίο από την αισιόδοξη επανεκκίνησή του.

Θέλουμε να είναι εδώ αυτή η ομάδα. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Δεν έγινε ξαφνικά καλλίτερος του ΠΑΟΚ, αλλά, είναι βέβαιο ότι αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη με το που επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία και δικαιούται κομμάτι από την πίττα.

Δεν ανησυχώ για τον ΠΑΟΚ περισσότερο από όσο στις προηγούμενες ειδικά τις εγχώριες εμφανίσεις του. Δεν είναι όσο ουσιαστικός είναι απαραίτητο για να αποδεικνύει πόσο ανώτερος είναι από κάθε αντίπαλό του τουλάχιστο εντός συνόρων. Με εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΚ, όπου έκανε το καθήκον του, αν υπάρχει για μια ακόμη μέτρια παρουσία η δικαιολογία ότι ακολουθεί μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το δέχομαι. Όπως θα δεχθώ κάτι αντίστοιχο από τον Άρη, για τον αγών α με τον Αστέρα, που λογικά θα ενδιαφέρει παραπάνω για να καλύψει την ήττα στα Γιάννενα.

Ο Άρης έδωσε μια καλή παράσταση και δείχνει σαν να ήταν ομάδα από χρόνια, κάτι που βγαίνει από το ταλέντο μερικών εξαιρετικών επιλογών σε επίθεση (Γκαρσία, Γκάμα) και πιο πίσω (Σιώπης, Βέλεζ). Αν δεν αλλάξει μορφή όλο αυτό που φανερώθηκε στο πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα στη Θεσσαλονίκη με δυό ομάδες κι όχι μόνο με μία…

Ο ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι έχει διάθεση να υποχωρήσει ή να χαριστεί ούτε στον Άρη, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ειδικά μέσα στην Τούμπα. Διαπίστωσα ότι ο Κίτσιου ήταν εκτός κλίματος και τα μαρκαρίσματά του ορθώς τιμωρήθηκαν, απορώ γιατί έκανε αυτές τις σκληρές, αντιεπαγγελματικές επιλογές. Ο Λουτσέσκου την… άκουσε από την κερκίδα, διότι δεν είναι μικρό πράγμα να σε παίζει ο Άρης μέσα στο γήπεδό σου και εκεί κάπου έλεγε τα δικά του… Αυτή τη φορά δεν είχε… Χίτλερ το μενού. Ευτυχώς. Κάτι έλεγε για ντέρμπι και έντονα συναισθήματα, σαν ψυχολόγος μιλούσε. Γενικώς, μια αδυναμία την έδειξε να αντιδράσει αποτελεσματικά στην εικόνα της ομάδας του.

Από ένα σημείο και μετά, κάπου το χάνει. Ασχολείται κι αυτός με τον Ουάρντα, που είναι άλλωστε προσωπική του επιλογή, έναντι του Πέδρο Ενρίκε και ο Αιγύπτιος του κάνει κορδελάκια επειδή δεν παίζει. Είναι κι ότι τρέμει το φυλλοκάρδι του κάθε φορά που βάζει ένα καινούργιο πρόσωπο και παίζει κορώνα γράμμα την ισορροπία στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Τόσκα δεν είναι τίποτε σπουδαίο. Ο Κίτσιου τα… γκρέμισε και έφυγε.

Κάτι δεν πάει καλά, κι αν αυτό αποτυπωθεί στον αγώνα της Κυριακής, δεν θα αρέσει σε κανέναν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube