Η δωδέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό να υποχωρούν στην κατάταξη στην έβδομη και την όγδοη θέση της κατάταξης αντίστοιχα.

Αυτό που ιντριγκάρει είναι πως αν η κανονική περίοδος της διοργάνωσης ολοκληρωνόταν σήμερα, οι δύο «αιώνιοι» θα ήταν σε θέση για να παίξουν στα play in μεταξύ τους για την πρόκριση στα playoffs.

Οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» συγκατοικούν με 6-6 στην έβδομη θέση με άλλες πέντε ομάδες, Παρτιζάν, Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν, Βαλένθια και Αναντολού Εφές.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι χάρη στην καλύτερη διαφορά πόντων έβδομος και ο Ολυμπιακός όγδοος. Αν τελείωνε τώρα η κανονική περίοδος, οι δύο «αιώνιοι» θα έπαιζαν μεταξύ τους στα play in στο ΟΑΚΑ, με το νικητή να προκρίνεται στα playoffs και να παίζει με μειονέκτημα έδρας με τον δεύτερο της κατάταξης. Ο δε ηττημένος θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία αντιμετωπίζοντας στην έδρα του τον ηττημένο του Παρτιζάν-Φενέρμπαχτσε και η ομάδα που θα νικούσε θα έπεφτε στα «δόντια» του πρώτου της regular season (πιθανότατα της Ρεάλ).

Δείτε τη βαθμολογία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το βίντεο - αφιέρωμα της Euroleague στον Ναν - «Πάντα αφήνει το στίγμα του»

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»