Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων πινγκ πονγκ ανέκαθεν αποτελούσε μεγάλο στόχο των νεαρών ηλικιών και φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι 6-15 Ιουλίου. Οι Εθνικές μας ομάδες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων ολοκληρώνουν την κοινή προετοιμασία μίας εβδομάδας στο ΣΕΦ και το απόγευμα της Τρίτης αναχωρούν για τη σερβική πρωτεύουσα.

Τη χώρα εκπροσωπούν πέντε έφηβοι, τέσσερις νεάνιδες, τρεις παίδες και τρεις κορασίδες, όλες οι ομάδες μας θ’ αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης και, μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις, θα κυνηγήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Η αποστολή είναι πλήρης και τη συνθέτουν οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλεσσάντρο Φέλτσερ, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Στέλλα Τζαρίδου, Χρυσή Φωτιάδου, Κατερίνα Αλεξούδη, οι παίδες Μάριος Κατσαπρακάκης, Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη.

Αρχηγός αποστολής είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Καρύτσας, που θα καθοδηγήσει την ομάδα των νεανίδων. Στο κοουτσάρισμα των εφήβων θα είναι ο Κώστας Μαδέσης, στους παίδες ο Χρήστος Βατσακλής και στις κορασίδες ο Μιχάλης Αγγελίδης.

Ο Αγγελάκης και η Στέλλα Μαυροματάκη εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να μείνουν στην Αθήνα για την προετοιμασία και γύρισαν στα Χανιά.

Κλασικά με το ομαδικό αρχίζουν οι αγώνες στη Σερβία και η κλήρωση έγινε πριν από τρεις εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι στο ομαδικό αγοριών Under 19 η Ελλάδα είναι στο πέμπτο γκρουπ με το Ισραήλ (επικεφαλής) και την Εσθονία.

Στο ομαδικό κοριτσιών Under 19 βρίσκεται στο όγδοο γκρουπ με τη Σερβία (επικεφαλής), τη Σκωτία και τη Λετονία.

Στο ομαδικό αγοριών Under 15 έχει κληρωθεί στο ένατο γκρουπ με την Εσθονία (επικεφαλής), τη Δανία και την Κύπρο και στο ομαδικό κοριτσιών Under 15 στο όγδοο γκρουπ με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής), το Αζερμπαϊτζάν και το Μαυροβούνιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Με τρεις νίκες στον όμιλο οι νεάνιδες προχώρησαν στα πλέι οφ 1