Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 απέναντι στον Αστέρα και νικούσε μέσα στην Τρίπολη με 2-1 μέχρι το… έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Εντούτοις… κατάφερε, γιατί περί «κατορθώματος» πρόκειται, να φύγει από την Αρκαδία με έναν μόνο βαθμό στις αποσκευές του, κάνοντας ένα «χαρακίρι» άνευ προηγουμένου, με το ξεκίνημα των υποχρεώσεών του στα φετινά play-offs…

Ετσι, πήγαν… στράφι η πολύ καλή εμφάνιση του -με πολλά νεύρα, πάντως- Μακέντα και του Χουάνκαρ, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στον Παπαδόπουλο, ο οποίος ωστόσο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση τόσο με τις πράξεις του όσο και με τις αστείες δηλώσεις του, όπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας μας ότι τον πήρε ο… πόνος για το μεγαλείο του ΠΑΟ!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής


Με τον δεύτερο Άρη να χάνει από τον Ολυμπιακό και να μένει στους 51 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την ΑΕΚ, ανεβαίνοντας αυτός τρίτος με 50 πόντους αφήνοντας την αντίπαλό του στους 48, το «τριφύλλι» έφτασε τους 46 βαθμούς μετά το 2-2 με τον Αστέρα.

Καταλαβαίνει, δηλαδή κανείς ότι, αν σήμερα έκανε το «διπλό», που όπως εξελίχθηκε το ματς έδειχνε να είναι στο… σακούλι, τότε αφενός θα έφτανε την «Ένωση», αφετέρου θα πήγαινε σε απόσταση νίκης από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας με το… καλημέρα!

Η κρισιμότητα της πρεμιέρας είχε καταγραφεί από εδώ, όπως βέβαια και οι… δυσκολίες που παραδοσιακά πλέον συναντάει ο Παναθηναϊκός στο εκάστοτε πρώτο του παιχνίδι στην διαδικασία αυτή.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι «αυτοκτόνησε» απόψε απέναντι σε εκείνη του Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος σημειωτέον κάνει πολύ καλή δουλειά και στον Αστέρα, αν κρίνουμε βάσει της εικόνας του αγώνα.

Πέταξε δύο βαθμούς οι οποίοι δεν αποκλείεται, εν τέλει, στην «οικονομία» του «μίνι πρωταθλήματος» να αποδειχθούν καθοριστικοί όταν θα γίνει το ταμείο στο τέλος, αναφορικά με την κατάκτηση ενός εκ των «εισιτηρίων» για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Γιατί, πιθανότατα, ουδείς εκ των τριών υπολοίπων συνδιεκδικητών δεν θα είναι τόσο αφελής για να μην πάρει νίκη αν βρεθεί μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά και ο αγώνας είναι στα… βαθιά χασομέρια του!

Το ακόμα πιο άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν κέρδισε έναν αγώνα που επαναλαμβάνουμε θα μπορούσε και έπρεπε να κερδίσει... Ήταν καλύτερος του αντίπαλου του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε μια εμφάνιση ανάλογη εκείνης του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος… ήπιε θάλασσα.

Η οπισθοχώρηση του τελευταίου 15λεπτου βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δεν φαίνεται να είναι προϊόν οδηγιών του Μπόλονι. Περισσότερο… φυσική ροή των πράγματων έμοιαζε, αφού και ο Αστέρας έφτασε να κλείσει την παρτίδα με σύστημα… 4-2-4. Το θέμα ωστόσο ήταν να μην φτάσει το ματς να γίνει «ροντέο» κι εκεί απέτυχαν άπαντες.

Το ευχάριστο στην προκειμένη περίπτωση για τους φιλοξενούμενους έχει να κάνει με την εκ νέου, δεύτερη διαδοχική αν προτιμάτε, σωστή αντιμετώπιση που είχαν. Όπως και κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά», έτσι κι απόψε έδειξαν μια διάθεση και μια νοοτροπία να κερδίσουν κι όχι να… κλέψουν τους τρεις πόντους.

Δεν τα κατάφεραν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να το κάνουν είναι αφενός ενθαρρυντικός για το μέλλον και αφετέρου… μονόδρομος πιθανότατα σε όλες τις επόμενες αναμετρήσεις τους, με εξαίρεση ίσως τα «αιώνια» ντέρμπι.

Ο «κρυμμένος» αυτός Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τον προηγούμενο που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έως και… φοβικός, δείχνει να ειναι παρών. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στο άμεσο μέλλον, αν διατηρηθεί η ίδια λογική, με το ανάλογο πλάνο, τότε ο Μπόλονι και οι παίκτες του θα βρουν μπροστά τους τους δύο βαθμούς που έχασαν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο πολλαπλάσιο!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο χειρότερος Παναθηναϊκός την... χειρότερη στιγμή, αλλά το πρωτάθλημα δεν χάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Γκολ και θέαμα στη Λαμία από τον «σίφουνα» Παναθηναϊκό με… σφραγίδα ελληνική!

Μια ακόμα ραψωδία του Μπερνάρ, μια ακόμα ανατροπή του Παναθηναϊκού και… συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Έβγαλε ξανά χαρακτήρα, νίκησε Άρη και… Στάβρεφ και έδειξε ότι θα το πάει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός!

Ο Ιωαννίδης φώτισε τον… δρόμο της ανατροπής και ο Παναθηναϊκός φώναξε δυνατά ότι είναι εδώ!

Έτσι όπως τα έκανε, θα ανέβει τον… Γολγοθά του ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Φάληρο τον πρώτο «τελικό» και τον κέρδισε με… τρόπο εμφατικό!

Ο ιδανικός αυτόχειρας, ξανά, Παναθηναϊκός και το χέρι που… βγάζει μάτι!

Οδηγός για τα… προσεχώς η εμφάνιση του Παναθηναϊκού!

Τα… επαναλαμβανόμενα αυτογκόλ του Παναθηναϊκού που πρέπει να σταματήσουν και ο «οδηγός» των ντέρμπι