Από την Παρασκευή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, η Φλώρινα θα φιλοξενήσει στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ της πόλης το 7ο διεθνές Φεστιβάλ πινγκ πονγκ. Πρόκειται για τουρνουά που έχει καθιερώσει ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες και το οποίο συναντά σημαντική ανταπόκριση από τις γύρω χώρες. Είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά που σταθερά οργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, περιλαμβάνει αγώνες σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και σε ηλικιακές κατηγορίες κι έχει και οικονομικά έπαθλα για την κατηγορία Οπεν.

Διοργανωτής είναι οι Σάρισες Φλώρινας και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Φλώρινας κι ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας. Οι αγώνες τελούν υπό την επίβλεψη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Στο τελευταίο δελτίο Τύπου για τη διοργάνωση οι Σάρισες αναφέρουν επίσης: «Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει το αγώνισμα του απλού με αθλητές χωρισμένους σε ηλικιακές κατηγορίες και Ανοιχτό Πρωτάθλημα (open) για άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Το όπεν είναι επαμειβόμενο. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες και οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 150. Προέρχονται από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Β. Μακεδονία και την Ουγγαρία.

Το Φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στη Φλώρινα είναι το μοναδικό διεθνές στην χώρα μας και σταδιακά δείχνει να καταξιώνεται όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και στις Βαλκανικές χώρες.

Θυμίζουμε τους νικητές του Οπεν προηγούμενων ετών:
2017 Ντανιέλ Τσιόκας (Αθήνα) Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα)
2018 Αναστάσιος Ρηνιώτης (Αθήνα) Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα)
2019 Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Αθήνα) Στέλλα Τζαρίδου (Θεσσαλονίκη)
2022 Αναστάσιος Ρηνιώτης (Αθήνα) Δέσποινα Άμπα (Φλώρινα)

Καλούμε όλο τον φίλαθλο κοινό της Φλώρινας να παρευρεθεί στους αγώνες και να ζήσει ανεπανάληπτες αγωνιστικές στιγμές. Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 7/7 στις 12.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9/7 περίπου στις 18.00».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη πέρασε στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια

Οι Los Angeles Chargers επεκτείνουν το NFL Flag Football στην Ελλάδα

Χρήστος Βολικάκης: Από την Ολυμπιακή ποδηλασία στο μεγάλο στόχο του Ironman 2027

Έτοιμη να «σφραγίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια του Γκιώνη

Έξι Έλληνες πρωταθλητές δήλωσαν συμμετοχή στο WTT Feeder του Ντίσελντορφ

Η άμυνα των Seahawks «έπνιξε» τους Patriots και έφερε το Super Bowl στο Σιάτλ

Ο Παναθηναϊκός 4-3 σετ τον Ολυμπιακό, διπλό το κέρδος του στην Α1 πινγκ πονγκ γυναικών

Η Ελλάδα άνοιξε την παρέλαση των Εθνών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνο

Με την πρώτη θέση στους «32» των παμπαίδων Μαρκουλάκης, Αλεξίδης στο Europe Youth Tournament πινγκ πονγκ της Κροατίας

Παναθηναϊκός Α.Ο. για περιστατικό με Μπαρτζώκα: «Έχουν στερέψει τα λόγια - Συμπαραστεκόμαστε στην ΚΑΕ»