Στη σύντομη ιστορία της, με το νέο όνομα της, η δημόσια τηλεόραση δεν ...πρόλαβε να καταγράψει κάποια άλλη στιγμή που να έχει μάλιστα και την προοπτική της συνέχειας.

Το Μουντιάλ θα συνεχιζόταν ούτως ή άλλως και μετά τους ομίλους, αλλά η παρουσία της Εθνικής μας (τουλάχιστον) στην πρώτη νοκ-άουτ φάση κάνει, πλέον, το ενδιαφέρον τρομακτικό και τη συνέχεια ίσως να μην τη φανταζόταν (πριν ξεκινήσει η διοργάνωση στη Βραζιλία) και ο πιο αισιόδοξος υπάλληλος της ΝΕΡΙΤ.

Και, βέβαια, όταν μιλάμε για την απόλυτη τηλεθέαση αυτό οδηγεί στα νούμερα που θα έκανε ο αποψινός αγώνας και, ακόμα περισσότερο, αυτά που αναμένονται στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα. Αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα που θυμίζουμε ότι για τους αγώνες της Εθνικής μας το κόστος ενός σποτ είναι 300 ευρώ το δευτερόλεπτο.

Τι σημαίνει, όμως, η νίκη-πρόκριση και για τα ιδιωτικά (συνδρομητικά και ελεύθερης εμβέλειας) κανάλια; Τα μεν ελεύθερης εμβέλειας διατηρούν τους απεσταλμένους τους στην Βραζιλία και μέχρι και το Σάββατο τα δελτία τους ειδήσεων θα έχουν σαν βασικό θέμα τους την Εθνική.

Τα δε συνδρομητικά (εννοείται πως διατηρούν τους απεστσλμένους) θα συνεχίσουν με τις εκπομπές τους (το «Sport Show Brazil 2014» του ΟΤΕ και η «Ώρα των Πρωταθλητών» της Nova) που και αυτές αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube