• Διαβάζω τίτλους αυτές τις ημέρες στο ρεπορτάζ της Γαλατασαράι αναφορικά με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί: «Μεγάλη θυσία από τον Ομάρ…Ο Ομάρ δεν πάει στην Εθνική Νορβηγίας…Ο Ομάρ επέλεξε τη Γαλατά από την Εθνική του…»

• Το θέμα, όπως καταλάβατε, ήταν ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Γαλατασαράι αρνήθηκε την πρόσκληση της Εθνικής Νορβηγίας για τους αγώνες του Nations League προκειμένου να ξεκουραστεί και να μην καταπονήσει άλλο το πόδι του (είχε ένα τραυματισμό πριν περίπου ένα μήνα), έτσι ώστε να ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα του, ενόψει της νέας σεζόν.

• Και σκεφτόμουν πόσο μακρινό είναι να δούμε στον Ολυμπιακό μία τέτοια ανάλογη κίνηση, από ξένο η, Έλληνα διεθνή της ομάδας. Να πει ρε παιδί μου ότι δεν πάει στην Εθνική του για να είναι απολύτως καλά και να ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία για τη νέα σεζόν, με την ομάδα που τον πληρώνει…

• Θα το λέω και θα το ξαναλέω: μεγάλη πληγή για τον Ολυμπιακό οι Εθνικές ομάδες. Ξεκινάει η ομάδα προετοιμασία σε δύο εβδομάδες και 13 (!) παίκτες θα χάσουν το πρώτο στάδιο γιατί θα τρέχουν στις εθνικές τους το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου. Ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να τους δώσει πάνω από μία εβδομάδα εξτρά άδεια, διότι μόνο έτσι, με μία εβδομάδα θα ενσωματωθούν τουλάχιστον στην αποστολή για την Αυστρία και τα εκεί φιλικά.

• Και μετά, στη διάρκεια της σεζόν, θα λέμε ότι είναι κουρασμένοι οι διεθνείς, για να τρέχουν δεξιά κι αριστερά σε όλες τις χώρες της Αφρικής οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και στις Εθνικές ομάδες της ΕΠΟ, για την οποία επίσημα ο Ολυμπιακός λέει ότι είναι της ΑΕΚ…

Άσχετο: Στις 14 του περασμένου Αυγούστου, κι ενώ το ζήτημα επιστροφής Μανωλά στον Ολυμπιακό ήταν στο φόρτε του, είχα γράψει εδώ στο sport-fm.gr ότι επρόκειτο για μία μεταγραφή που πρακτικά δεν μπορούσε να γίνει τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο. Και δεν έγινε. Έγινε έξι μήνες αργότερα, στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, τη χειμερινή.

Σήμερα, μιλώντας στο ράδιο, χρησιμοποίησα τον ίδιο όρο, λέγοντας ότι του Μιλιβόγεβιτς στον Ολυμπιακό είναι μία μεταγραφή που πρακτικά δεν μπορεί να γίνει σε τούτη τη μεταγραφική περίοδο. Ας περιμένουμε να δούμε αν θα δικαιωθώ όπως τότε με τον Μανωλά η, αν δεν δικαιωθώ…Και μήπως το «πρακτικά αδύνατο» είναι και γούρι για να έρθει ο Μιλιβόγεβιτς σε επόμενη μεταγραφική περίοδο, όπως ήρθε ο Μανωλάς το Γενάρη!

Για να είμαστε ειλικρινείς: ο Μανωλάς για να έρθει πίσω στον Ολυμπιακό πέταξε ένα κάρο εκατομμύρια που είχε συμβόλαιο με τη Νάπολι. Αυτά γίνονται μία φορά στα τόσα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube