Με συνολικά τρεις νίκες και μόλις ένα σετ χαμένο η Κατερίνα Τόλιου πέρασε την Πέμπτη στο κυρίως ταμπλό του Feeder πινγκ πονγκ της Πορτογαλίας. Μετά τη θετική αρχή την Τετάρτη, την Πέμπτη πήρε αρχικά την πρώτη θέση στον όμιλό της και αργά το απόγευμα επικράτησε και στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του απλού που είχε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Έτσι, βρέθηκε στις «32» του καθιερωμένου τουρνουά και κυνηγά ένα καλό πλασάρισμα.
Στο ταμπλό είναι απευθείας τα 24 πρώτα ονόματα των seeding και, προκειμένου να προκύψουν οι αθλήτριες που θα τα συμπληρώσουν, έγινε ένας προκριματικός γύρος με οκτώ συναντήσεις ανάμεσα στις 16 νικήτριες των ισάριθμων γκρουπ.
Η κλήρωση έφερε απέναντι στην Τόλιου τη Γιούσρα Χέλμι (νούμερο 271). Η Αιγύπτια πήρε αήττητη την πρώτη θέση στο 16ο και τελευταίο γκρουπ, το οποίο ήταν των τεσσάρων αθλητριών. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος είχε τα «ηνία» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι επιβλήθηκε με 3-0 σετ. Διατήρησε το σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο κι η άμυνα ήταν το βασικό ατού κόντρα σε μία αθλήτρια που δεν μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει με άνεση σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Επιπλέον, η έμπειρη αμυντικός μας είχε πολύ καλά ποσοστά στα forehand spin, αλλά και στις επιλεγμένες επιθέσεις με το backhand, ενώ με ηρεμία βρήκε τις λύσεις και στο τρίτο σετ, όπου και δέχτηκε τη μεγαλύτερη πίεση (11-6, 11-7, 12-10).
Νωρίτερα, κρίθηκε η πρωτιά στο δέκατο προκριματικό γκρουπ. Η Τόλιου αντιμετώπισε για την τρίτη αγωνιστική τη μέχρι σήμερα ισόβαθμή της στους 2 βαθμούς Ιοάνα Σινγκεορζάν. Πρώτη φορά τη συνάντησε σε ατομική διεθνή διοργάνωση κι ήταν απόλυτα έτοιμη από κάθε πλευρά. Είχε συνέπεια στις άμυνες και σωστές επιλεγμένες επιθέσεις, η Ρουμάνα επικεφαλής του γκρουπ έδειξε αδυναμίες σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού κι ήρθε ευρεία νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-9, 11-6).