ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν τελικά καθαρίζει ο τόπος από ανθρώπους που παρίσταναν τους διαιτητές, τους επόπτες, οι οποίοι ήταν σε κάθε περίπτωση… βοηθοί και αλληλέγγυοι για ορισμένες ομάδες, είναι καιρός να σκεφτούμε ότι στερεύουν οι δικαιολογίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας.

Και οι άλλες δικαιολογίες, για τους κλεμμένους βαθμούς που έδιναν προβάδισμα στους αντιπάλους και τους εκτόξευαν στην κορυφή της βαθμολογίας ή τους έστελναν στους τελικούς κυπέλλου και στις μεγάλες διοργανώσεις.

Είναι γνωστό ότι αυτές οι δικαιολογίες… Καλά, το αποσύρω. Οι σοβαροί αυτοί λόγοι είναι μέσα στο DNA ομάδων που πολλά χρόνια τώρα αναζητούν μια καλή αφορμή, την ψάχνουν, για την ακρίβεια, ώστε να χώσουν κάτω από το χαλάκι προγραμματισμούς της συμφοράς, μεταγραφές αεροδρομίου που δεν οδηγούν πουθενά και δεν αλλάζουν ισορροπίες και παραμένουν σε απόσταση από την κορυφή.

Δεν σας λέω κάτι καινούργιο, το ίδιο συνέβαινε και μέχρι πρόσφατα. Τώρα, να υποθέσουμε ότι γίνεται μια επανεκκίνηση, ότι αδειάζει ο τόπος από τους τσαρλατάνους, αν είμαστε βέβαιοι οριστικά ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει και δεν μας περνάν όλους για ηλίθιους, είναι ώρα να φτιάξει αυτός ο μεγιστάνας Ιβάν ένα σύνολο που είναι πολύ σπουδαίο και μπορεί να αλλάξει την ιστορία.

Είναι η ευκαιρία που προκύπτει και ενδεχομένως ότι επειδή είναι αυτός που σήκωσε λάβαρο επανάστασης ή εξέδωσε δυό μανιφέστα και τον ακούσαμε με προσοχή. Ίσως επειδή συγκυριακά κάτι αλλάζει, ίσως επειδή δεν είναι μόδα οι γνωστές πρακτικές και κάποιοι φοβούνται ότι θα φάνε ξύλο, υπάρχει η ελπίδα να ενεργοποιηθεί άμεσα και ουσιαστικά κι όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, σκόρπιες και άνευ ανταπόδοσης. Με πρόγραμμα και πλάνο που θα πείσει τον… ίδιο και όσους γνωρίζουν καλύτερα και είναι ειδικοί. Διότι ο ίδιος μπορεί να πληρώνει και να πληρώνει αμέσως και αδρά, αλλά, άλλοι θα τον οδηγήσουν στις αποφάσεις που υποτίθεται ότι λαμβάνει για όλα ή τα περισσότερα θέματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube