ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΟΑΚΑ (ΑΘΗΝΑ)
Ο Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) σημείωσαν άλλη μία φετινή ατομική νίκη σε Κύπελλο της μεγάλης κατηγορίας. Ο Καφαταρίδης έκανε το double, επικρατώντας στον τελικό με 15-6 επί του Άγγελου Πάγκαλου (Ε Κωστέα Γείτονα), του ίδιου αντιπάλου που είχε και την 1η Οκτωβρίου στο πρώτο φετινό Κύπελλο σπάθης.

Ο συναθλητής του Καφαταρίδη, Ιωάννης Πρίφτης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Παναγιώτη Κοντοειδή (ΑΕΚ). Η Παΐζη, από την άλλη, αντιμετώπισε στον τελικό τη 19χρονη Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου (ΟΣΦΠ) και νίκησε με σκορ 15-8. Μετά το αργυρό στο πρώτο Κύπελλο του Οκτωβρίου, η Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα) πέρασε στο λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο και δίπλα της είχε και τη 14χρονη Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλλησίων) που φέτος έχει διακριθεί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Νεανίδων, νέων γυναικών και γυναικών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (U20) – LAUPHEIM (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) – 03-04/12
Στον προκριματικό γύρο του ατομικού των νέων γυναικών, η Βασιλική Βουτσινά (Λύγκας Πεντέλης) και η Λυδία Παπαδοπούλου (Λύγκας Πεντέλης) δεν μπόρεσαν να σημειώσουν νίκη και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 182η και την 185η θέση αντίστοιχα. Στο κυρίως ταμπλό πέρασαν η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) με 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις, η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου με 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις και η Χριστίνα Boronkay (Λύγκας Πεντέλης) με 2 νίκες σε έξι αναμετρήσεις.

Στον γύρο των 256 οι πρώτες δύο πέρασαν με «bye» και η Boronkay ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με ήττα από τη Ρουμάνα Axinte (15-13).

H Θεοδωροπούλου στη μάχη του γύρου των «128» νίκησε την Πολωνέζα Porwol με 15-14, ηττήθηκε, όμως, αμέσως μετά από την Ιταλίδα Maccagno με 15-9 και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 60ή θέση μεταξύ 191 αθλητριών.

Την καλύτερη ελληνική παρουσία σημείωσε η Ροδοπούλου, η οποία ξεκίνησε τις «νοκ-άουτ» αναμετρήσεις στον γύρο των «128» και νίκησε, κατά σειρά, τη Γερμανίδα Amian με 15-9 και την Πολωνέζα Cieslik με 15-14.

Στη μάχη για το «εισιτήριο» των 16 καλύτερων, ηττήθηκε από την Αυστριακή Praxmarer με 13-8 και κατέκτησε την 21η θέση στο σύνολο. Οι τρεις αθλήτριες του Λύγκα Πεντέλης θα αγωνιστούν και στο ομαδικό των νέων γυναικών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (U20) – LESZNO (ΠΟΛΩΝΙΑ) – 03/12
Στην Πολωνία η μοναδική ελληνική συμμετοχή ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Τερτίπη (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στον προκριματικό γύρο σημείωσε μόνο μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις και αυτή δεν ήταν αρκετή για να τον βάλει στο κυρίως ταμπλό. Ο 19χρονος ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την 153η θέση μεταξύ 182 αθλητών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube