ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Στη Θεσσαλονίκη, μόλις ένα λεπτό μετά το γκολ του Μάτος, κόπηκαν τα πονηρά, ένοχα γέλια για το άουτ που έγινε κόρνερ και στη συνέχεια γκολ νίκης. Έτσι συμφέρει, έτσι έχουμε μάθει. Άλλωστε, με το σύστημα του ενός και πανίσχυρου να μας καταδυναστεύει, πως αλλιώς να αντιδράσεις; Θα χαρείς που παίρνεις τα σπόρια, θα διαμαρτυρηθείς που σε σφάζει το σύστημα και η ζωή συνεχίζεται. Όσο για την αγωνιστική που συνόδευσε την επιτροπή εξομάλυνσης στα γραφεία της ΕΠΟ, μάλλον, είναι ένα... δείγμα δωρεάν για να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ανυποψίαστοι ότι δεν τους παίρνει να κάνουν λεονταρισμούς και καλά θα κάνουν να το καλοσκεφτούν πριν τοποθετηθούν, αν τυχόν το έχουν στο πρόγραμμα.

Ακούω και τον αδερφό και σύντροφο Ιβάν. Καλά, εκείνα τα περί της επικείμενης αλλαγής, είναι χιλιοειπωμένα. Καινούργιο δεν είναι ότι θέλει και φωνάζει για την πρώτη θέση του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω, όμως, αν τελικά οι φωνές του έχουν φτάσει στα αυτιά του Ίβιτς, διότι όλο... άμυνα το παίζει. Δεν υπάρχει γιατρειά. Λέει ότι αυτό είναι το σύστημά του, να βάζει τον Μπίσεσβαρ για λίγο κι ό,τι καθίσει. Επίσης, δεν θα δεχθεί ότι κάτι... τρέχει με τον Κλάους, αλλά, θα επιμείνει, καθότι, ο Περέιρα, που ωρύεται ότι ο ίδιος τον κράτησε (ο Ίβιτς) στην Τούμπα, δεν είναι ο κατάλληλος.

Να σας πω την αμαρτία μου: Και εγώ νομίζω ότι υπάρχει ένας μύθος γύρω από την... απουσία του Περέιρα και ένας ακόμη, μεγαλύτερος, σχετικά με τις συμμετοχές του. Λες και αλλάζει πάντα τη ροή του αγώνα ή ο ΠΑΟΚ τα έχει σαρώσει επί των ημερών του και τώρα είναι ο άνθρωπος που θα δώσει τις λύσεις.

Τα λάθη και οι αποφάσεις είναι το ποδόσφαιρο κι αν σε όλα αυτά προσθέσεις μερικές τελικές, από εκείνες που ξόδευε ο ΠΑΟΚ στους προηγούμενους αγώνες, θα αντιληφθείς οπαδέ ότι η νίκη με την ΑΕΚ είναι σπουδαία, αλλά, έχει μια ανάγνωση: Προς συμμόρφωση και... καλλωπισμό του ποδοσφαίρου που έπαιξε με αντίπαλο την οργανωμένη για να πάρει το διπλό στην κόντρα ΑΕΚ, ας εντοπισθούν και οι νέες αδυναμίες, με ποδοσφαιριστές που είναι διαφανείς και σε ένα 90λεπτο ψάχνεις στις συνθέσεις να βρεις το όνομά τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube