ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να είμαστε προετοιμασμένοι για διπλό κακό; Να περιμένουμε μετά από το πατατράκ του Μπακού, να χαθεί η επαφή με την κορυφή, εφόσον χαθεί και το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, όπως προμηνύουν οι ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ για τον Αρετόπουλο…

Συγχωρέστε με που ξεκινώ με τον πλέον αντιδραστικό πρόλογο, αλλά, οι σκέψεις μου μετά από αυτό που συνέβη με την Καραμπάχ και αχ και βαχ, είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Με υποχρεώνει η εικόνα και οι επιλογές του προπονητή, που προφανώς δεν θα είναι ίδιες το βράδυ της Κυριακής, αλλά, κανείς δεν εγγυάται ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει για να νικήσει και όχι για οτιδήποτε άλλο, όπως έγινε και στο Μπακού.

Γιατί αν μου πείτε ότι αυτός ο ΠΑΟΚ, στο 2-0 με την Καραμπάχ, δεν ήταν στημένος και καθοδηγούμενος για πάρει ισοπαλία, όπως αναφέρθηκε με συνέπεια των λόγων τους, από τον Ίβιτς και τον Μαλεζά, μία μέρα νωρίτερα, τότε απλά δεν είδαμε το ίδιο παιχνίδι. Ήταν μια άκρως επιτυχημένη εμφάνιση του ΠΑΟΚ, με… 23 τελικές, που απλούστατα δεν του απέφεραν έστω και ένα γκολ, όπως με τον Ηρακλή, αλλά, κάτι πήγε στραβά και οι αντίπαλοι σκόραραν δις.

Προφανώς λοιπόν, και διακρίνοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου ΠΑΟΚ, ανακατεμένος, με ανακαλύψεις όπως ο Τιάμ και μεσαία γραμμή που έλειπε η σπιρτάδα, η επινόηση και τέλος πάντων οποιασδήποτε μορφής επιθετικότητα, τα προβλήματα ήταν μεγάλα. Πιο μεγάλα γίνονται με τον Κρέσπο και τον Βαρέλα να είναι… σχεδόν μαλωμένοι και να μην συνεννοούνται ποτέ και για τίποτε και όλα αυτό δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να το εκμεταλλευτούν έστω και χαμηλότερης ποιότητας αντίπαλοι για να σε εκθέσουν και να σε βάλουν σε περιπέτειες.

Αν δεν σοβαρευτεί οριστικά και με σιγουριά και καθαρά σκορ, στο υπόλοιπο των ομίλων, ο αποκλεισμός και η πρόκριση της Καραμπάχ, σε βάρος του ΠΑΟΚ, ίσως είναι αναπόφευκτος. Το χειρότερο δεν θα είναι ότι αποκλείστηκε από τους 32, αλλά, ότι αποκλείστηκε από κάποια Καραμπάχ.

Τώρα, αυτό που αναφέρω νωρίτερα περί του Ολυμπιακού, τα δείγματα του Ίβιτς, που χάνει βαθμούς για… πλάκα και δημιουργεί αποστάσεις από την κορυφή, διότι κάποια υποχρέωση τον οδηγεί σε ροτέισον και χάνεται ο μπούσουλας ή θέλει να δικαιολογήσει την επιλογή του Τιάμ, την απουσία του Μπίσεσβαρ, τη συμμετοχή του διάφανου Σάκχοφ, μας οδηγούν και πάλι σε ένα συμπέρασμα: Η τακτική του θα είναι συντηρητική σε βαθμό που να παίζει αποκλειστικά για να μην χάσει και κανένα ρίσκο, καμία λογική για τη νίκη.

Ας μας διαψεύσει. Ας βάλει το χέρι του να στηρίξει το κεφάλι του, να σκεφτεί καλύτερα, αν αξίζει τον κόπο να κάνει… τελικές και να σκοράρει στο Καραϊσκάκη και να του απονείμουμε στο τέλος τα εύσημα διότι τόλμησε να παίξει όπως αρμόζει στον ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη έδρα.

Κι αφήστε κατά μέρος τον Αρετόπουλο, όσο Ολυμπιακός και αν είναι.

Αποδείξτε ότι υπάρχει λόγος να σας πιστεύουν γιατί έγινε ένα μικρό βήμα εμπρός και άλλαξε η νοοτροπία. Αφήστε τους άλλους να βγάζουν ανακοινώσεις για να διαμαρτυρηθούν κι όχι για να… κατακτήσουν και εσείς κάντε τη δουλειά σας, ξεκινώντας από τον προπονητή, που είναι περισσότερο υπεύθυνος από κάθε άλλο παιχνίδι.

Για να δούμε λοιπόν… Θα χαθούν όλα σε μια εβδομάδα, αν ζευγαρώσουν οι ήττες και δεν υπάρχει κάποια σπουδαία ανατροπή και μάλιστα άμεσα για να αλλάξει το κλίμα και η πορεία προς τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την ελληνική… απομόνωση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.