Σε μια εξαιρετική επιθετικά βραδιά, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε σημαντικό «διπλό» μέσα στην Καρδίτσα (82-99) για την 6η αγωνιστική της Bakset League και πλέον ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας με Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν!

Οι «πράσινοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τους Γκριγκόνις, Μπέικον και Αβδάλα ανέβηκαν με αυτή τη νίκη στο 4-1, ενώ από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι αν και πάλεψαν, έπεσαν στο 1-4.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Μπέιτμον με 22 πόντους, ενώ από την πλευρά του «τριφυλλιού» οι Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Γ. Καλαϊτζάκης και Λι ήταν πραγματικά καταπληκτικοί!



Το ματς


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Γουίλιαμς σε ρόλο μπροστάρη με 2/2 τρίποντα (5-7), με τη διαφορά να πηγαίνεις το +6 (5-11) με το μακρινό σουτ του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Ο Μποεχάιμ προσπαθούσε να κρατήσει την Καρδίτσα στο ματς (10-13), όμως οι «πράσινοι» έβρισκαν τη λύση (12-21). Αθηναίου και Γόντικας κατάφεραν να μειώσουν (17-22), όμως ο Μποχωρίδης το πήρε πάνω του και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (19-27).

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν με Γόντικα (23-29), με τον Παναθηναϊκό να ξεσπά εκεί με τον Παπαγιάννη και τον Πονίτκα, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16 (25-41). Ο καυτός Μποχωρίδης άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα (27-48), ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε ακόμα απλούστερα τα πράγματα για το σύνολο του Ράντονιτς (31-56). Η… όαση της Καρδίτσας ονόματι Μποεχάιμ «ξύπνησε» και πάλι, μειώνοντας σε 38-57 με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.



Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ντελόριερ να προσπαθεί να μαζέψει την κατάσταση, αλλά να έχει απέναντί του έναν άχαστο Παπαγιάννη (47-69). Ο Μπέιτμον ανέλαβε δράση και μείωσε στους 15 (54-69), με την Καρδίτσα να πιέζει με όλες της τις δυνάμεις. Ο Γ.Καλαϊτζάκης βγήκε μπροστά, ενώ με τη βοήθεια του Μποχωρίδη «ξύπνησαν» τον Παναθηναϊκό (56-76). Ο Μπέιτμον ήταν αυτός που με καλάθι και φάουλ μάζεψε λίγο τα πράγματα (59-76).

Τα τρίποντα των Αθηναίου και Αγραβάνη μείωσαν μετά από αρκετή ώρα τη διαφορά στους 13 (65-78) και έδωσαν ελπίδα στην Καρδίτσα. Οι Γ.Καλαϊτζάκης και Μαντζούκας απάντησαν με τον ίδιο τρόπο (68-85), ενώ συνεχόμενες βολές των Γκουντάτις, Πονίτκα και Λι, επανέφερε το +2- (70-90). Τα τρίποντα των Μπέιτμον και Ντελόριερ έδωσαν ένα μικρό ενδιαφέρον (76-92), το οποίο έσβησε ο Μαντζούκας με τον ίδιο τρόπο (76-95). Στο φινάλε οι άμυνες χαλάρωσαν, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην κάνει την τελευταία επίθεση και το τελικό 82-99 αποτύπωσε ξεκάθαρα την εικόνα του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-57, 59-76, 82-99

Αναλυτικά τα στατιστικά

Διαβάστε το live του ματς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανακοίνωσε την παραμονή Γιαπλέ ο Vikos Falkons

«Δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο»: Η ανάρτηση του Ολυμπιακού με τη φάση Ναν-Φουρνιέ από άλλη κάμερα

ΠΑΟ: «Δεν είναι τρόπος αντίδρασης ο ευτελισμός, ο υποβιβασμός στην Α2 - Θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για το πρωτάθλημα»!

Γιαννακόπουλος: «Επί Βασιλακόπουλου πήρατε τίτλο με 7 βήματα Σπανούλη, στη νέα ΕΟΚ ούτε ένα λάθος υπέρ του Παναθηναϊκού»

«Ντράπηκε και η ντροπή»: Η αντίδραση της Πέννυς Ρόγκα για τον πρώτο τελικό της Stoiximan GBL στο ΣΕΦ

H αντίδραση του ιδιοκτήτη της Χάποελ στο ξέσπασμα του Αταμάν

Ολυμπιακός: Τι δείχνει η ιστορία όταν κάνει το 1-0 στο ΣΕΦ

Κατώτερος των περιστάσεων ο Χέιζ-Ντέιβις, τα «έσπασε» στο ΣΕΦ με 1/13 σουτ!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο Game 1 των τελικών

«Δύο διαφορετικά ματς σε ένα»: Η ανάλυση Ζέρβα-Ρομπόλη από το ΣΕΦ για το Game 1