Με τις κλήσεις εικοσιτεσσάρων ποδοσφαιριστών εγκαινιάστηκε ουσιαστικά η εποχή Κλαούντιο Ρανιέρι στην Εθνική ομάδα.

Με το που έγινε η ανακοίνωση των ονομάτων άρχισε αμέσως η συζήτηση και η φιλολογία για τα «πως» και τα «γιατί» των επιλογών του Ιταλού κόουτς. Σε γενικές γραμμές αναμενόμενο…

Ο Ρανιέρι φαίνεται να μην κάλεσε παίκτες ειδικά για το κρίσιμο παιχνίδι με την Ρουμανία. Περισσότερο μοιάζει να έκανε ένα προσκλητήριο όλων όσοι θεωρούνται από τον ίδιο, ως παίκτες που θα στηριχτεί στην πρώτη φάση των προκριματικών.

Από αυτό το γενικό προσκλητήριο δικαιολογημένα απουσιάζουν: ο Σωτήρης Νίνης που δεν έχει καν ομάδα και είναι άγνωστο πότε και ποια θα βρει. Ο Κώστας Κατσουράνης που επίσης είναι χωρίς ομάδας και κάνει ατομικές προπονήσεις. Ο Γιώργος Τζαβέλλας στον οποίο ο κόουτς τηλεφώνησε και του είπε ότι θα τον υπολογίζει για τη συνέχεια. Ο Γιάννης Φετφατζίδης που δεν προπονείται καν λόγω τραυματισμού.

Αν λοιπόν βάλουμε κάτω την αποστολή της Βραζιλίας θα δούμε ότι επί της ουσίας απουσιάζουν ο Φάνης Γκέκας και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Αυτοί οι δύο φαίνεται να απουσιάζουν με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Για ηλικιακά κριτήρια μάλλον δεν μπορεί να γίνεται λόγος, αφού οι Βύντρα, Σαλπιγγίδης και Μόρας είναι περίπου συνομήλικοι του Φάνη.

Νέο πρόσωπο είναι μόνο ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Η κλήση του έχει λογική, αφού πρόκειται για το μοναδικό φορ που παίζει σκοράροντας στα φιλικά και το ένα επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε ότι Μήτρογλου και Σαμαράς –πολύτιμες μονάδες της Εθνικής- έχουν μόνο προπονήσεις στα πόδια τους και ο Αθανασιάδης δεν έπαιξε στο ματς πρωταθλήματος. Χωρίς επίσημο ματς επανέρχονται οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σιόβας και Κώστας Φορτούνης.

Η κλήση έξι στόπερ μαρτυρά τους προβληματισμούς τους κόουτς για τις θέσεις αυτές με δεδομένο ότι σε πλήρη αγωνιστική δράση στις ομάδες τους βρίσκονται μόνο ο Σωκράτης και ο Μόρας. Η δε κλήση του Κώστα Φορτούνη εξηγείται από την έλλειψη μεσοεπιθετικού με οργανωτικές ικανότητες πλην του Παναγιώτη Κονέ.

Κανένα από τα παραπάνω κριτήρια δεν πληρούσε φαίνεται ο Μπουχαλάκης και έτσι θα προπονείται στου Ρέντη την ερχόμενη εβδομάδα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube