Πολλαπλά κέρδη έχει ο Παναθηναϊκός μετά την εμφατική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, που σημαίνει ταυτόχρονα και πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, καθώς το 4-0 είναι ένα σκορ που δεν ανατρέπεται…

Οι πράσινοι μπήκαν συγκεντρωμένοι από την αρχή και πίεσαν ασφυκτικά τους Αρκάδες, που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Έναν Αστέρα, που βρισκόταν σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα και έφτασε στα όρια του τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ είχε ζορίσει αφάνταστα και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έδειξε ότι ξαναγίνεται ομάδα, με αρχή και τέλος σε όλα τα επίπεδα, κάτι που γράφαμε στη στήλη μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ… Οι πράσινοι εξελίσσονται στο επιθετικό πρέσινγκ, με τους Κλωναρίδη και Εμποκού να συμβάλλουν τα μέγιστα σε αυτό το κομμάτι.

Την ίδια ώρα είναι εμφανές ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει πλέον τα απαραίτητα τρεξίματα, ενώ μπαίνουν στην εξίσωση οι αυτοματισμοί στις συνεργασίες. Είναι μεγάλο πράγμα στον αθλητισμό η ψυχολογία και η ομαδικότητα. Αυτά ήταν άγνωστα συστατικά επί ημερών Στραματσόνι και πλέον ο Ουζουνίδης προσπαθεί μετ εμποδίων να τα καλλιεργήσει στους παίκτες του μεσούσης της σεζόν.

Αναμφισβήτητα το τριφύλλι δεν έλυσε όλα τα προβλήματα του, ούτε έγινε υπερομάδα. Όμως μετά από καιρό δείχνει να μπαίνει σε έναν σωστό δρόμο, ώστε να ξαναγίνει… Παναθηναϊκός. Δηλαδή μια ομάδα που μπαίνει με χαρακτήρα νικητή σε όλα τα παιχνίδια και επιβάλει τον δικό της ρυθμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες. Στον τρόπο που πανηγυρίζονται τα γκολ από την ομάδα, στη διάθεση όλων να συνεισφέρουν και στην ατομική βελτίωση των παικτών, που έχει ως λογική συνέχεια την βελτίωση του συνόλου.
Όμως τα πάντα είναι η διάρκεια και αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο στην παρούσα φάση. Νίκες, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση πάνε πακέτο. Οι πράσινοι έκαναν την αρχή στα Γιάννενα και κόντρα στον Αστέρα προχώρησαν σε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στο Κύπελλο και να συμμαζέψει ότι μπορεί στο Πρωτάθλημα. Αυτά θα αποτελέσουν το έναυσμα για να μπει το τελευταίο κομμάτι που λείπει από το πράσινο παζλ και αναφέρομαι στην επιστροφή του κόσμου στο πλευρό της ομάδας.

Συμπερασματικά το τριφύλλι κρατά ως υποθήκη την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και καιρό και συνεχίζει…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube