Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να καταθέσει ο Παναθηναϊκός τον φάκελό του για την αδειοδότηση. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να ρυθμίσουν τις οφειλές που υπήρχαν και από τις περίπου 200 υποθέσεις πιστωτών που υπήρχαν, πλέον ο αριθμός είναι μετά βίας διψήφιος, ενώ οι πιο δύσκολες υποθέσεις έχουν ήδη λυθεί (π.χ. Στραματσόνι, Ρινάλντι, Γκονζάλες κλπ.). Εκφράζεται η αισιοδοξία πως οι λιγοστές εκκρεμότητες που υπάρχουν θα τακτοποιηθούν εγκαίρως και πως θα κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος.

Σημειώνεται πως η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα εξετάσει κάθε φάκελο και αν κριθεί σκόπιμο, καλούν τους εκπροσώπους των ΠΑΕ για διευκρινίσεις. Η απόφαση αναμένεται συνήθως μέσα στο Μάιο. Δυνατότητα να προστεθούν στοιχεία (π.χ. νέες συμφωνίες ή διακανονισμοί) στον φάκελο από τη στιγμή που έχει κατατεθεί δεν υπάρχει, αλλά κάθε ΠΑΕ έχει δικαίωμα έφεσης εντός πέντε ημερών από τη στιγμή της ανακοίνωσης της πρωτοβάθμιας απόφασης. Η Επιτροπή Εφέσεων εξετάζει τον ίδιο φάκελο, στον οποίο επίσης δεν υπάρχει δυνατότητας νέας παρέμβασης από τις ΠΑΕ.

Εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια, ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της νέας περιόδου και δεν θα υπάρχουν οι περσινοί περιορισμοί σε μεταγραφές, ανανεώσεις και κινήσεις για ξένους παίκτες. Πάντως με τα υπάρχοντα δεδομένα, η πολιτική της ΠΑΕ δεν πρόκειται να διαφέρει σημαντικά από τη φετινή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube